Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Începând cu anul universitar 2018-2019, studenții masteranzi și doctoranzi vor urma cursuri de etică și integritate academică

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
793

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Începând cu anul universitar 2018-2019, studenții masteranzi și doctoranzi vor urma cursuri de etică și integritate academică

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) salută decizia Ministerului Educației Naționale (MEN), de a introduce cursuri de etică și integritate academică pentru ciclurile de studii de master și doctorat. ANOSR a solicitat în repetate rânduri, începând cu ianuarie 2016, ca MEN să adopte sau să inițieze o serie de propuneri în ceea ce privește combaterea derapajelor de la normele de etică și integritate universitară, mare parte dintre acestea neavând însă niciun ecou.

Prin analiza Universitățile „copy-paste”: fenomenul plagiatului și impostura academică în învățământul superior românesc – perspectiva studenților studenții solicitau, printre altele introducerea unor cursuri de etică și scriere academică obligatorii pentru toți studenții, indiferent de programul de studii urmat, care să se desfășoare în anul I, semestrul I.

Salutăm decizia ministerului educației naționale de a aplica această măsură, chiar dacă parțial. Ne bucură faptul că noul ministru vorbește despre „toleranță zero” în ceea ce privește plagiatul și impostura academică. Aceste măsuri sunt luate în urma unor eforturi constante depuse de ANOSR, asumate inclusiv de Partidul Social Democrat prin angajamentul luat față de studenți, în decembrie 2016.

Ne dorim ca, dacă această inițiativă se dorește a fi serioasă, ea să fie însoțită de un model de curriculum, respectiv un suport de curs, elaborate de un grup de lucru în cadrul Ministerului Educației Naționale, din care să facă parte și reprezentanți ai studenților, pentru a exista o aplicare unitară a ordinului de ministru.

Reiterăm faptul că studenții din România au solicitat în repetate rânduri o serie de măsuri energice pe acest subiect, dintre care:

  • clarificarea prevederilor privind modul în care funcționează și sunt evaluate școlile doctorale;
  • introducerea unor sancțiuni extrem de aspre pentru abaterile privind integritatea academică;
  • dezvoltarea unor mecanisme instituționale care să prevină și să depisteze plagiatul prin intermediul unor programe educaționale;
  • realizarea unei platforme online care să înglobeze informațiile privitoare la școlile doctorale, precum și materiale informaționale cu privire la plagiat, scriere academică, respectiv etică și deontologie profesională în mediul universitar.

Solicităm, prin urmare, o întâlnire cu noul ministru al educației, în care să expunem solicitările și prioritățile studenților pe care îi reprezentăm, prilej cu care vom putea aprofunda și acest subiect. Avem speranța că aceasta va avea loc în cel mai scurt timp.

„Salutăm inițiativa proaspătului ministru al educației naționale, Valentin Popa, care din prima zi de mandat vorbește despre toleranță zero în ceea ce privește abaterile de la normele de etică și integritate academică. Suntem conștienți că doar împreună, cadre didactice și studenți, vom putea reforma din acest punct de vedere, Sistemul Național de Învățământ Superior. Atragem atenția, însă, că în lipsa unor măsuri colaterale și a unor mijloace suport, măsura de ieri este tardivă, însă ne oferim tot suportul în vederea îndeplinirii acestui deziderat, esențial pentru societatea noastră și pentru credibilitatea universităților din România” – Marius DEACONU, președinte ANOSR

Pentru detalii și informații suplimentare, vă stăm la dispoziție:

Adelina TÎRNOVANU
Vicepreședinte Relații Publice
0755 264 553 | adelina@anosr.ro

Marius DEACONU
Președinte ANOSR
0720 028 425 | marius@anosr.ro

***
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) este federația națională studențească, non-guvernamentală și non-partizană care, de peste 17 ani, are ca scop principalreprezentarea intereselor comune ale studenților din România, apărarea și promovarea drepturilor și obligațiilor acestora, cât și stimularea participării lor la actul educațional și la viața socială, economică și culturală.
ANOSR reunește studenți din 17 centre universitare din întreaga țară, din 31 de universități, atingând un număr de 98 de organizații membre, care luptă împreună pentru menținerea în funcțiune a mecanismului mișcării studențești.
La nivel național, ANOSR este parte a Alianței pentru o Românie Curată și membră în Consiliul Tineretului din România. De asemenea, federația este reprezentantul legitim al studenților din România la nivel european, prin statutul de membru cu drepturi depline al Organizației Europene a Studenților (ESU - European Students' Union), singura structură europeană care reprezintă studenții.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/