Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Izolația cu vata bazaltică: soluția ideală pentru reducerea costurilor cu agentul termic

Izolația cu vata bazaltică: soluția ideală pentru reducerea costurilor cu agentul termic

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
611

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

„Izolația termică” a devenit un termen cel puțin la fel de popular în construcții precum sunt „cărămida” sau „finisajul”. Există și câteva motive de ordin imediat care să susțină acest efect: circa 40% din agentul termic din interiorul unui imobil se pierde prin pereții exteriori. Pe o piață tot mai aglomerată de soluții tehnice care să obțină maximum dintr-o izolație termică, vata minerală bazaltică pare să rămână în topul preferințelor. Să vedem de ce.

De ce nu vrem să alegem un material?

Găsirea unor argumente obiective pentru alegerea unui material în detrimentul altuia se face, de regulă, listând avantajele. O altă metodă poate chiar mai eficientă de a face asta ar putea fi enumerarea motivelor pentru care nu vrei să alegi un material. Există măcar patru importante:

  • își modifică forma în timp;
  • nu permite vaporii de apă să circule și deci nu lasă casa „să respire”;
  • este expus variațiilor de temperatură;
  • nu rezistă la incendii.

Coeficientul de conductibilitate (λ)

Mărimea fizică prin care se caracterizează capacitatea unui material de a transmite căldura este măsurată prin conductivitatea termică. Ca notă generală, dar utilă, un material cu o conductivitate termică mare are de regulă și o conductivitate electrică mare, cum este de exemplu metalul. La polul opus se află sticla, materialele plastice, gazele etc. Excepție de la regulă face diamantul, care prezintă o conductivitate termică extrem de mare, dar una electrică foarte scăzută. Conductivitatea termică este exprimată în wați pe metru-kelvin. Wattul este unitatea atribuită puterii, metrul, lungimii, iar kelvinul, temperaturii.

Vata minerală bazaltică: conductivitate termică scăzută


Coeficientul de conductivitate termică a vatei minerale bazaltice variază și în funcție de producător, însă aceasta se situează de regulă în jurul valorii de 0.0035. Cu toate acestea, trebuie ținut cont că această valoare se aplică și în funcție de grosimea materialului. De aceea, ar fi util să iei în considerare și a doua valoare importantă și anume rezistența (R). Altfel spus, când alegi materialul izolator în funcție de conductivitatea termica (λ) contează și grosimea acestui material. Ecuația aceasta generează rezistenta termica pe care o dorești. Rezistența termică la transmisia căldurii (R) este direct proporțională cu grosimea materialului și invers proporțională cu conductivitatea.

Rezistență „vulcanică”

La baza fabricării vatei minerale bazaltice stă bazaltul care este o rocă vulcanică recunoscută pentru proprietățile sale și rezistența la șocuri, dar și temperaturi extreme. Densitatea vatei bazaltice, dar și materialele din care este fabricată îi oferă un plus de rezistență la deteriorarea mecanică și, deci, un plus de durabilitate. Mai mult decât atât, dacă montajul este conform cu specificațiile producătorului, durata de viață a izolației cu vată minerală bazaltică poate ajunge și la zeci de ani.

Izolare fonică

Pe lângă izolarea termică superioară altor materiale, vata minerală bazaltică oferă și un plus de protecție împotriva zgomotului exterior.
Gestionare eficientă a condensului Deși este un material hidrofobizat în masă, adică nu absoarbe apa, acesta permite totuși circularea vaporilor de apă în așa fel încât gestionarea condensului din casă să fie eficientă.

Material prietenos cu mediul

Vata minerală bazaltică este una dintre cele mai ecologice materiale termoizolante de pe piață. Întâi prin prisma materialului folosit - o rocă vulcanică extrem de întâlnită la nivel global. Apoi, și prin natura potențialului de refolosire, mulți producători reciclând o parte din materialele utilizate pentru fabricarea vatei.

Costurile

La o primă vedere, vata bazaltică poate fi considerată mai degrabă o investiție costisitoare, mai ales dacă este comparată cu materialele mai puțin naturale, cum ar fi polistirenul. Însă decizia de achiziție a materialului izolator ar trebui să fie direct proporțională cu durata pentru care ridicați o casă. Există alte elemente unde poate că se pot eficientiza costurile, care însă să aibă mai puține repercusiuni în cheltuielile de întreținere a imobilului pe termen lung.

Sursă foto: pixabay.com/photos/construction-site-crane-242795/

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/