Bucuresti

Jumatate de secol de la Prima discoteca din Lume

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 8 ani si 2 saptamani
Vizualizari
782

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 24 octombrie 2009 

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert


Singurul party din Romania autorizat oficial si promovat de catre BDT im DEHOGA


(Asociatia profesionala a discotecilor si cluburilor dansante din Germania)

In aceasta noapte, peste tot in lume se serbeaza 50 de ani de la desfasurarea primei seri de discoteca. In anul 1959, pe 23/24 octombrie intr-un Club in care se canta exclusiv muzica live s-a incercat reteta: muzica nu mai venea dintr-o prestatie scenica live ci de pe vinil. Tot in acea seara s-a nascut si o noua meserie: cea de DJ: Cel care inlocuieste o formatie live, generand atmosfera inr-un club exclusiv prin reproducerea unei opere muzicale inregistrate.


Clubul care a inventat acest concept s-a numit "Scotch Club" si isi avea sediul nu in SUA cum probabil v-ati inchipuit ci in Aachen (Germania).


Termenul de "discoteca" se bazeaza pe cuvantul grecesc "discos" (Disc) si are o semnificatie foarte simpla: Muzica vine de pe disc (vinil) si nu de la obisnuitele Livebands. "Scotch Club" s-a autodefinit din acea seara ca "Jockey Dancing Bar".


In anii 70 John Travolta cu "Saturday Night fever" a dat un nou impuls curentului, ce se impunea tot mai mult in lumea cluburilor.

In anii 80 au aparut noi produse in sprijinul Dj-ilor: Efecte electronice comandate printr-o unitate centrala, CD Playerele, Mixerele Dj si bineinteles celebrul glob acoperit cu bucati de oglinda.


In anii 90 s-a nascut trendul de clubbing. Minilocatii, in care incapeau maxim100 de persoane, rasareau ca ciupercile dupa ploaie. Tot atunci s-a dezvoltat si conceptul de Lounge.


In anul 2003 a aparut ultima mare inovatie in Nightlife: Conceptul de Beach-Club. Adica discoteca unde oamenii dansau pe nisip special adus de pe litoral pentru a-si putea reaminti si retrai momentele placute din concediu.


Aceasta petrecere se constituie in singurul party din Romania autorizat oficial si promovat de catre BDT im DEHOGA (Asociatia profesionala a discotecilor si cluburilor dansante din Germania).


Si absolut deloc intamplator, aceasta aniversare are loc in spatiul celei mai vechi si longevive discoteci din Romania: "Discoteca Preoteasa". Acolo se afla acum nou-noutul "The Silver Church Club".


Pentru toti cei ce doresc sa traiasca sau sa retraiasca o seara autentica de discoteca: fiti altfel, si exprimati-va acest lucru prin imbracaminte. Folositi haine sau accesorii retro, vintage, anii \'70-\'90, glamour, hip, peruci mari si colorate, ochelari de soare cu rame groase, culori vii, etc.


In aceasta seara, aducem un omagiu Creatorilor si Vizionarilor fara de care Nightlife-ul de astazi ar fi aratat altfel sau poate nu ar fi existat deloc.


Un Nightlife pe care il savuram in fiecare seara in care iesim intr-un club si care este caracterizat de trei componente:


VANITATE, NARCISISM si COMUNICARE