Bucuresti

La ce să fiți atenți atunci când cumpărați un pătuț pliabil

La ce să fiți atenți atunci când cumpărați un pătuț pliabil

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
76

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Calitatea somnului este la fel de importantă pe tot parcursul vieții. Bebe are nevoie de un somn liniștitor și odihnitor pentru a se dezvolta armonios. La fel de important este și pentru tine, deoarece sănătatea întregului corp depinde de calitatea orelor dormite. Iar pentru ca tu să te poți odihni, bebe trebuie să doarmă confortabil și mai ales în siguranță. Pătuțul pentru copii este printre cele mai utile și importante lucruri din casa ta. Siguranța și confortul din timpul nopții depind de acesta. Însă, pătuțul pliabil devine o variantă foarte îndrăgită de către părinții moderni.

Scurt ghid de alegere a celui mai bun pătuț pliabil pentru bebe


Acesta este un model ideal atât pentru casă, cât și pentru călătorii. Dacă faci parte din tipologia aventurierilor, atunci cu siguranță acest tip este cel potrivit.

Cele mai multe modele vor veni echipate cu:
  • un schelet metalic;
  • husă din material textil;
  • roți;
  • geantă de călătorie.

Toate elementele le fac să fie ușor de transportat. Paturile pliabile se pot transforma într-un loc sigur de joacă dacă detașezi coșul de dormit. Calitatea materialelor este un criteriu important în alegerea obiectului potrivit. Cu cât este mai calitativ, cu atât există șanse mai mici ca pătuțul să cedeze.

Materialele din care sunt fabricate nu trebuie să pună viața bebelușului în pericol sub nicio formă. Pe lângă rezistență, acestea nu vor zgâria, răni sau irita pielea sensibilă a celui mic. Astfel, producătorii se folosesc de materiale non-toxice ce sunt prietenoase cu pielea celor mici. Paturile pliabile sunt practice și le poți lua cu tine peste tot pe unde călătorești.

Siguranța este un alt aspect care influențează alegerile tale ca și părinte. Atât elementele de siguranță, cât și salteaua pătuțului trebuie să fie potrivite pentru vârsta copilului. Salteaua este la fel de importantă precum este pătuțul în sine. Ea trebuie să fie realizată din materiale de calitate, antialergice și non-toxice. Calitatea saltelei influențează confortul bebelușului.

Între saltea și marginile pătuțului nu ar trebui să rămână spațiu. Se aleg în funcție de vârstă, existând 2 tipuri:

  • 0-6 luni – sunt mai mici;
  • de la 6 luni în sus.


Avantajele pătuțurilor pentru bebeluși


Marea majoritate a pătuțurilor sau alte obiecte specifice celui mic, se aleg în funcție de vârstă, dar și de dimensiunile sale. Spre deosebire de alte tipuri, modelul pliabil prezintă o multitudine de avantaje. Pătuțurile pliabile sunt ideale pentru călătorii sau casele ce nu sunt suficient de spațioase. Este o alegere firească pentru confortul întregii familii.

Mulți părinți se folosesc de acestea, deoarece pătuțul poate fi transportat cu ușurință în timpul vizitelor la bunici. Astfel, va avea mereu un loc confortabil unde să doarmă, indiferent de unde se află. Devine o soluție utilă chiar și atunci când te decizi să îl folosești în permanență. Nu este cu nimic mai prejos față de un pătuț normal, fiind la fel de confortabil. Îl poți muta cu ușurință dintr-o cameră în alta. Este mai ieftin decât alte modele. Dacă este să analizezi întreaga situație, copilul se va folosi de pătuț pentru puțină vreme.

Nici nu îți vei da seama când va avea nevoie de un nou pat, suficient de spațios pentru cât de mare a crescut. Este un model care se montează și se demontează extrem de simplu, ocupând foarte puțin spațiu în camera unde este poziționat. Fiecare vârstă vine cu farmecele și frumusețile ei. Însă, atunci când cel mic crește, are nevoie de mai mult spațiu de joacă. Astfel, un pătuț pliabil poate fi văzut precum o canapea extensibilă la oameni. Atunci când cel mic nu doarme sau nu se folosește de pat, acesta poate fi strâns și depozitat.

Întreaga cameră devine în câteva minute tărâmul imaginației și creației. Seara, se va transforma din nou în lumea viselor. Este un model ce se poate realiza pe comandă, în funcție de preferințele și dorințele părinților, ținând cont de nevoile copilului. Fiind atât de manevrabil, este o soluție apreciată mai ales de călători. Neocupând atât de mult spațiu, îl vei putea asambla în camera de hotel. Cei ce ies des cu cortul sunt de părere că un astfel de pătuț ar trebui să există în casa oricărui om. Astfel, copilul se va simți mereu în siguranță, deoarece mediul devine familiar odată cu existența pătuțului.