Bucuresti

Spectacolul Liliacul

Detalii spectacol

Telefon
0726231802, 0754234053
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Teatrul National de Opereta si Musical Ion Dacian
Vizualizari
718

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 19 decembrie 202117:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacolul Liliacul

Liliacul, una dintre cele mai cunoscute şi apreciate operete ale faimosului Johann Strauss-fiul, revine în repertoriul Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, într-o viziune contemporană, care îşi propune să reinterpreteze libretul şi să aducă pe scenă personaje tip ale zilelor noastre.

Acţiunea este în sine o poveste despre moralitate şi permisivitate, identităţi mascate şi încurcate, infidelitate şi răzbunare şi are la bază un libret scris de Richard Karl Haffner şi Richard Genée, după nuvela „Le Réveillon” de Meilhac şi Helevy.

Liliacul este un bestiar al zilelor noastre populat de personaje reprezentative pentru stilul de viaţă actual şi pentru valorile pe care acesta le promovează. Spectacolul se desfăşoară într-un decor minimalist, realizat pe modelul luxoaselor interioare semnate de designeri italieni, regizorul urmărind să surprindă, în acest decor elegant, lipsa de „eleganţă morală” a personajelor; o lume îndrăgostită de ea însăşi, care în lipsa raportării la adevăratele valori „promovează” viciul, puterea, importanţa poziţiei sociale, minciuna interesul şi cultul personalităţii. Montarea propune în permanenţă un spectacol în spectacol, în care personajele sunt la propriu şi la figurat marionete ale modei şi ale vremurilor aflate în atenţia reflectoarelor, în timp ce spectatorii din lojă comentează acţiunile acestora ca pe un articol de tabloid.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Opera