Bucuresti

Mastopexia - liftingul mamar. Când este recomandată și ce presupune această intervenție?

Mastopexia - liftingul mamar. Când este recomandată și ce presupune această intervenție?

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
351

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sânii frumoși nu trebuie să fie neapărat mari, dar trebuie să fie fermi și ridicați. Din păcate, în decursul timpului, multe femei ajung să sufere de ptoză mamară, adică să observe o lăsare, o cădere a sânilor, care nu mai arată la fel de bine ca în tinerețe și nu mai sunt poziționați normal. Această problemă nu se poate rezolva printr-un simplu implant mamar, ci necesită o procedură specială de chirurgie estetică, numită lifting mamar sau mastopexie. Intervenția poate fi realizată separat sau în același timp cu o augmentare mamară sau cu o operație de micșorare a sânilor, în funcție de preferințele și nevoile pacientei.

Iată ce trebuie să știi despre operația de mastopexie.

Când este recomandată mastopexia?

Este momentul să apelezi la această procedură dacă ai sânii lăsați, ca urmare a fluctuațiilor de greutate sau din cauza alăptării. Trebuie să știi că, în urma acestei operații, sânii nu vor deveni mai mari sau mai mici, însă vor fi din nou fermi și corect poziționați, revenind astfel la forma din tinerețe. Este necesară o consultație înainte de intervenție, pentru ca medicul estetician să-ți spună ce rezultate pot fi obținute în cazul tău, astfel încât să ai așteptări realiste. Tot acum este bine să discuți și despre alte proceduri, dacă îți dorești sâni mai mari sau mai mici, pentru că intervenția de augmentare sau de micșorare a sânilor se poate realiza în același timp cu liftingul. Tot în cadrul discuției, medicul îți va explica tehnica pe care o va folosi în cadrul intervenției, ca să știi cum va face inciziile și cum vor arăta cicatricile.

Ce presupune operația?

Intervenția se realizează sub anestezie generală și pot fi folosite mai multe tehnici, iar soluția cea mai potrivită în cazul tău îți va fi prezentată dinainte, în urma consultației. Astfel, în funcție de gradul de ptoză mamară de care suferi, dar luând în calcul și dorințele tale, medicul poate recurge la:

  • Benelli lift sau mastopexia periareolară: presupune o incizie doar în jurul areolei mamare și este soluția recomandată atunci când liftingul necesar este până la 2 cm.
  • Mastopexia circumverticală sau lollipop: medicul face o incizie în jurul areolei și una verticală, de la mamelon până la șanțul submamar. Tehnica este folosită în caz de ptoză moderată sau severă.
  • Mastopexia în T inversat sau în ancoră: este folosită în cazurile cele mai grave de ptoză, când este necesară și o excizie mare de țesut. Inciziile sunt în jurul areolei, continuă vertical până la șanțul submamar și apoi orizontal, de-a lungul acestuia.

După operație, va trebui să porți, timp de 2 luni, o bustieră specială, elastică, pentru a reduce din edem și din tensiunea la nivelul sânilor, iar în această perioadă va fi necesar să eviți efortul fizic intens. În mod normal, cicatricile sunt foarte discrete, dar vindecarea și atenuarea lor depinde la o persoană la alta, dar și de respectarea cu strictețe a tuturor recomandărilor făcute de medic la externare. Dacă îți vei menține greutatea relativ constantă, atunci efectul operației de lifting mamar va fi unul de durată și nu vor fi necesare alte intervenții.

Sursa foto: unsplash.com/photos/gw8EYwxJxsU