Bucuresti

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa

Detalii muzeu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 1, Soseaua Kiseleff, nr. 1
Telefon
0213128826
Fax
0213128863
Web
https://antipa.ro
Social links
Categorie
Muzee
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
3713

Voteaza & Distribuie

Prezentare muzeu

Muzeul de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti

Primele colectii, din 1834, apartinand Colegiului Sf. Sava, stau la baza constituirii muzeului, care detine in prezent piese ilustrand domeniile: ecologie, zoologie, oceanografie, panteologie, taxonomie, morfologie. In biblioteca muzeului sunt inventariate 30.200 vol. si 20.000 periodice.

  • An infiintare: 1908
  • Muzeu in subordinea Ministerului Educatiei Nationale
  • Profil: Stiintele naturii - Zoologie
  • Program: zilnic 10-18; luni inchis

O vizita la Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa" inseamna o fascinanta calatorie prin timp, de la nasterea Universului si pana astazi, pentru a sti cum s-a format planeta pe care traim, cum au aparut si au evoluat vietuitoarele, cum s-a ajuns la diversitatea formelor de viata pe care le intalnim astazi la tot pasul.

Este, in acelasi timp, o inedita calatorie in spatiu, strabatand intregul glob, de la un continent la altul, de la jungla la desert, de la pesterile din adancul pamantului la intinderile inghetate ale tinuturilor polare, de la lacurile de munte pana in abisurile oceanelor. In aceasta calatorie vei afla lucruri uimitoare, vei invata sa observi, vei intelege mai bine lumea inconjuratoare si astfel o vei pretui mai mult si, poate, vei ajunge sa o ocrotesti.


Orar muzeu

Marti - Duminica: 10:00 - 18:00

Filtre muzeu

Program extra: Sambata, Duminica