Bucuresti

Muzeul Municipal Bucuresti (Palatul Sutu)

Muzeul Municipal Bucuresti (Palatul Sutu)

Detalii muzeu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Bulevardul Bratianu Ion C. nr. 2
Telefon
0213156858, 0722574897
Web
http://muzeulbucurestiului.ro
Social links
Categorie
Muzee
Modificat
acum 2 luni si 1 zi
Vizualizari
7363

Voteaza & Distribuie

Prezentare muzeu

Muzeul Municipal Bucuresti (Palatul Sutu)

Muzeul isi are inceputul in hotararea Consiliului Comunal al Primariei Bucurestilor, de la sfarsitul lunii iunie 1921, prin care s-a propus infiintarea unui muzeu comunal. In 10 decembrie 1956 muzeului ii este atribuit Palatul Sutu, iar pe 23 ianuarie 1959 are loc redeschiderea pentru public a Muzeului de Istorie a orasului Bucuresti.

  • An infiintare: 1921
  • Profil: Arheologie medievala, Arheologie preistorica, Arta plastica romaneasca, Istorie

Palatul Sutu este monument istoric, datand din 1838.

Colectia de arheologie cuprinde piese incepand din paleolitic, neolitic, epoca bronzului, geto-dacice de la Fundeni, Snagov, Popesti-Novaci, Dealul Piscului.Colectia de numismatica, medalistica si sigilografie: tezaure monetare otomane, austriece, rusesti, sigilii evocand marile familii boieresti.Colectia de fotografii: peste 49.000 de fotografii, clisee pe sticla, filme, incluzand primele imagini fotografice ale orasului Bucuresti.

Colectia de documente: hrisoave, cele mai vechi datand din 1488-1582, fondul Manuc (in limba armeana cu caractere turcesti), documente medievale, moderne si contemporane.Colectia de harti si planuri, cu aproape 1000 de piese privitoare la istoria orasului Bucuresti, la Pen. Balcanica, cursul Dunarii, precum si la unele mosii ale boierilor. Colectie de arta plastica este alcatuita din tablouri, desene, pietre funerare, steme. Colectia de mobilier istoric si obiecte de uz casnic, colectia de arme, uniforme, steaguri, colectia de costume si obiecte textile.

Orar muzeu

Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00

Filtre muzeu

Program extra: Sambata, Duminica