Bucuresti

Muzeul National Cotroceni

Muzeul National Cotroceni

Detalii muzeu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 5, Bulevardul Geniului, nr. 1
Telefon
0213173107, 0213173106
Web
http://www.muzeulcotroceni.ro
Social links
Categorie
Muzee
Modificat
acum 3 saptamani si 4 ore
Vizualizari
2661

Voteaza & Distribuie

Prezentare muzeu

Muzeul National Cotroceni din Bucuresti

Povestea ansamblului Cotroceni începe în anul 1679 atunci când domnitorul Ţării Româneşti, Șerban Cantacuzino a întemeiat aici - Mănăstirea Cotroceni. În cadrul ctitoriei sale, se remarcau biserica „Adormirea Maicii Domnului“, precum şi grandiosul palat domnesc, edificat în stil baroc, specific civilizaţiei occidentale europene a acelor vremuri.

În perioada Domnului Unirii, Alexandru Ioan Cuza, palatul Cotroceni capătă statutul de reşedinţă oficială de nivel european.
Între anii 1893 – 1895 palatul a fost modernizat de către arhitectul francez Paul Gottereau, la cererea Regelui Carol I şi a fost oferit în dar principelui Ferdinand de Hohenzollern-Sigmaringen şi principesei Maria de Saxa Coburg Gotha. Ulterior regina Maria, a lăsat la Cotroceni o amprentă inconfundabilă, transformănd stilistic încăperile palatului, remarcându-se spiritului său artistic.
După 1949, palatul a funcţionat ca Palat al Pionierilor. Grav afectat de cutremurul din 1977, palatul a fost refăcut în mare parte. Tot atunci s-a ridicat şi o aripă nouă a palatului, care astăzi adăposteşte sediul Administraţiei Prezidenţiale a României.
Palatul vechi, istoric a fost deschis pentru public, ca muzeu în anul 1991.Trecând pragul fostului palat regal veţi păşi într-o lume de poveste, în încăperi elegante, fostele saloane regale şi veţi afla informaţii despre etapele principale ale istoriei acestui loc şi transformările de mare importanţă, ce au avut loc de-a lungul timpului.

Vizitarea Muzeului National Cotroceni se face doar cu programare, cu minim 24 de ore înainte. Grupurile formate, de maxim 15 persoane, vor fi însoțite de un ghid sau de un specialist din cadrul MNC. Ghidajul se poate efectua în limba română, engleză, franceză, italiană, sau spaniolă. Este obligatorie prezentarea actului de identitate în original (buletin, carte de identitate sau pașaport) la intrarea în muzeu.

Orar muzeu

Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00

Filtre muzeu

Program extra: Sambata, Duminica