Bucuresti

Muzeul National de Arta al Romaniei

Detalii muzeu

Adresa
Bucuresti, Sectorul 3, Calea Victoriei, nr. 49-53
Telefon
0213148119, 0213133030
Web
http://www.mnar.arts.ro
Social links
Categorie
Muzee
Modificat
acum 3 saptamani si 21 ore
Vizualizari
3930

Voteaza & Distribuie

Prezentare muzeu

Muzeul National de Arta al Romaniei din Bucuresti

Infiintat sub numele de Muzeul de etnografie, de arta nationala, arta decorativa si industriala, este reorganizat, in 1953, in fostul Palat Regal. Muzeul adaposteste ample colectii structurate pe diverse domenii. Galeria de arta medievala romaneasca cuprinde cel mai reprezentativ patrimoniu feudal al tarii ce ilustreaza evolutia artelor in Tara Romaneasca, Moldova si Transilvania, din secolul al X-lea si pana in pragul sec. Al XX-lea (mobilier, textile, argintarie si podoabe, ceramica, icoane, manuscrise, lucrari de sculptura decorativa sau funerara, ansambluri de pictura murala, temple si altare poliptice).

An infiintare: 1906
Profil: Arta decorativa, Arta plastica romaneasca, Arta plastica universala

Galeria de arta romanesca moderna, al carei patrimoniu, reunind opere provenite in buna parte din colectiile fostei Pinacoteci a Statului, a muzeelor Simu, Toma Stelian Kalinderu, colectii particulare, etc, ilustreaza evolutia picturii si sculpturii romanesti incepand cu sfarsitul secolului al XVIII-lea pana catre jumatatea sec. al XX-lea.
Galeria de arta universala cuprinde, in cea mai mare parte, lucrari de pictura si sculptura provenite din fosta colectie regala, muzeele Sima, Toma Stelian, colectiile prof. Ioan Cantacuzino, prof. George Oprescu.
Cabinetul de stampe si gravuri cuprinde un numar impresionant de lucrari de grafica romaneasca si europeana provenite in cea mai mare parte din fondurile Muzeului Toma Stelian, colectii particulare, achizitii, etc. Adresa web: http://art.museum.ro/mnar/

Orar muzeu

Miercuri - Duminica: 10:00 - 18:00

Filtre muzeu

Program extra: Sambata, Duminica