Bucuresti

Pasiunea pentru vin a ocupat întotdeauna un loc privilegiat în viața Alcool Discount

Pasiunea pentru vin a ocupat întotdeauna un loc privilegiat în viața Alcool Discount

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
125

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Totul a început cu descoperirea secretelor pivnițelor, respectul pentru natură, pământ și anotimpuri. Treptat, ne-am lăsat purtați printre aromele și mirosurile inconfundabile ale strugurilor, lemnului și mustului, imaginându-ne povestea fiecărei picături de vin care fusese anterior un strugure în cine știe ce loc magic.

Astăzi, lucrurile nu s-au schimbat și noi am continuat să cultivăm pasiunea pentru vin

În viața de zi cu zi, vinul face parte din noi. Datorită lumii vinului, am intrat în contact cu diverse realități naționale și internaționale: cunoașterea unor culturi și oameni noi, metode de vinificare. Ne place vinul pentru că este o poartă către istorie și către cultură și pentru că este călătorie către noi spații geografice, exterioare, dar și conectare cu natura. Din acest motiv, recomandarea noastră pentru luna august este vinul Prosecco Bolla Conegliano Valdobbiadene.

Din combinația magică și irepetabilă a unui pământ unic, tenacitatea și pasiunea pentru viticultură a luat naștere vinul Bolla Conegliano Valdobbiadene, care își are rădăcinile în Italia, printre dealurile sinuoase din Veneto

Nu există o altă țară mai creativă și mai stilată decât Italia. Ea are cea mai vastă varietate de stiluri individuale de vin, de tipuri de terroir distincte și de soiuri indigene de struguri. Vinurile sale au vivacitate, originalitate, aromă și un stil personal.

Legea italiană a vinului

După 1960, guvernul italian și-a asumat sarcina monumentală a realizării unei replici la sistemul francez Appélation d'Origine Contrôlée – DOC (Denominazione di Origine Controlatta), completat cu limite randamente maxime (ditto) și soiuri de struguri și metode de vinificație specificate. O formă superioară a DOC, DOCG (a cărei origine nu era doar controlată, ci garantată!) a fost creată și acordată tot mai des după 1980. Calitatea certificată este garanția vinului Prosecco Bolla Conegliano Valdobbiadene, căci este clasificat ca DOCG.

Lasă-te ghidat de sfatul nostru și descoperă excelența de pe dealurile din Veneto unde, între istorie și tradiție, omul modelează natura pentru producția vinului Bolla Conegliano Valdobbiadene

Cel mai popular vin din extremitatea estică a regiunii Veneto este spumantul Prosecco. Cererea la nivel mondial pentru acest spumant agreabil este atât de mare încât aria de producție a crescut rapid în 2008, cuprinzând nouă provincii. Pentru a proteja prețiosul Prosecco de imitatori, producătorii au schimbat numele strugurilor folosiți în „Glera” și au înregistrat denumirea originală „Prosecco” ca denumire geografică, spre a o păstra doar pentru ei. Vinul Prosecco obținut pe dealul Cartizze din Valdobbiadene a fost cel mai căutat.

Pământul este cel care semnează vinulBolla Conegliano Valdobbiadene

Expresie a tradiției, istoriei și culturii teritoriului, vinul Prosecco Bolla Conegliano Valdobbiadene aparține producătorului Bolla. Bolla a fost una dintre primele crame din regiunea Veneto care a devenit cunoscută în Statele Unite ale Americii pentru vinurile sale. A fost promovată de faimosul cântăreț italo-american Frank Sinatra.

50,38 LEI, un vin produs conform celor mai stricte criterii pentru a garanta calitatea.

Datorită interacțiunii deosebite dintre climă, sol și tradiție s-a născut acest vin unic


Povestea vinului Bolla Conegliano Valdobbiadene începe cu un singur om, Abele Bolla. Abele locuia în nordul Italiei, în regiunea Veneto, unde deținea un mic han familial. Dorind să ofere oaspeților săi o experiență superioară, Abele a luat o decizie care a lansat afacerea familiei sale în atenția internațională: a decis să-și creeze singur propriul vin. Acest lucru se întâmpla în anul 1883.

Abele a creat a fost un vin proaspăt, de culoare aurie. A fost imediat recunoscut ca fiind fidel pământului, un vin care a captat esența regiunii Veneto. Solicitările pentru vinul lui Abele au crescut pe măsură ce din ce în ce mai mulți prieteni și oaspeți au gustat vinurile sale create manual. Nu a trecut mult timp până când familia Bolla și-a dedicat tot timpul producției de vinuri regionale și rafinate din Italia. Iar restul, după cum se spune, este istorie. Astăzi, după un secol și un sfert, toate vinurile Bolla Conegliano Valdobbiadene sunt o emblemă a Italiei.

Exprimând măreția solurilor din regiunea faimoasă Veneto,Bolla Conegliano Valdobbiadene este expresia soiului de struguri Glera

Glera a devenit cel mai cunoscut strugure pentru vin prosecco din lume, căci nu are o aromă deosebit de puternică, acesta fiind unul dintre motivele pentru care răspunde atât de bine la fermentare. De obicei are caracterul pe care îl dorește viticultorul: vivace și zglobiu, înviorător, bogat și onctuos sau chiar dulce. Este deosebit de prețuit ca ingredient în vinurile Prosecco.

Despre Bolla Conegliano Valdobbiadene

Bolla Conegliano Valdobbiadene este obținut din mustul supus fermentării secundare, cu drojdii atent selecționate pentru o perioadă de o lună, la o temperatură controlată de 12-15 ° C. Acest lucru permite protejarea prospețimii și îmbunătățirea aromelor. ProseccoBolla Conegliano Valdobbiadene eliberează arome fructate, precum măr, pere, piersici și un buchet floral. A doua fermentare este întreruptă prin scăderea temperaturii autoclavei, pentru a asigura nivelul de zahăr dorit.În ceea ce privește gustul, acest vin italienesc prezintă o savoare unică datorită fructelor bine coapte, împletite armonios cu note de citrice.

Cu ce preparate culinare se asociazăBolla Conegliano Valdobbiadene?

Bolla Conegliano Valdobbiadene este recomandat a fi partener încântător pentru aperitive, preparate pe bază de pește, preparate sărate și carne albă. Calitățile acestui vin Prosecco se remarcă și atunci când însoțește deserturi.