Bucuresti

Perpetuum Violence

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Vizualizari
817

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 10 februarie 2016 - Miercuri 20 aprilie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Solo show-ul „Perpetuum Violence” al lui Catalin Badarau face referire la o mai buna intelegere a unor tipuri de violenta perpetua. Inspirat atat de situatii specifice, cat si de experientele personale ale artistului insusi, proiectul expozitional „Perpetuum Violence” genereaza o privire specifica, aprofundata asupra acestui subiect.

Violenta face parte din natura umana. De-a lungul istoriei civilizatiei, violenta s-a aflat in perpetuum in existenta oamenilor timp de secole. Legile de baza a supravietuirii in natura sunt bazate pe o criminalitate constanta. Dintr-o perspectiva darwinista, luptele pentru supravietuire si pentru perpetuarea speciei depind direct de transmiterea genelor invingatorului. Pe de cealalta parte, violenta si crima reprezinta factori importanti, generatori de principii si sentimente precum mila, compasiune, dar si drepturile omului.

Creatiile lui Catalin Badarau sunt inspirate din subiecte sociale despre manifestari contemporane ale violentei, precum munca fortata sau noi tipuri de migratie, si din sentimente umane de suferinta sau alienare.

In multe dintre lucrarile sale, Badarau are ca model uman o persoana cu dizabilitati fizice si psihice, fapt ce poate constitui o cheie catre o mai buna intelegere a artei lui.

Ca sculptor, Badarau lucreaza avand ca reper principal corpul uman. Cioplite sau modelate in rasini poliuretanice sau sintetice, partile din corpuri umane sunt atarnate, scufundate sau intinse pe diferite structuri metalice. Structurile groase si grele din metal pe care le creeaza au mereu un impact urias in raport cu moliciunea carnii umane reprezentate.

Fiind auto-sustenabile, lucrarile de arta ale lui Badarau reprezinta parti ale unor instalatii atent manufacturate, ce interactioneaza direct cu mediul lor. Perspectivele lor sculpturale abordeaza expresia carnii umane si a corpului, aflate sub presiune, suspendate sau scufundate in lichide. Titlurile acestora invoca situatii sau sentimente ale unei umanitati subjugate.