Bucuresti

Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 5 ani si 9 luni
Vizualizari
510

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Peste 38.000 de doze au fost colectate în staţiunea Mamaia
În perioada iulie-august, turiştii aflaţi pe litoralul românesc au avut posibilitatea de recicla dozele din aluminiu şi de a contribui la menţinerea curăţeniei în locurile de vacanţă. Peste 38.000 de doze din aluminiu au fost colectate pe litoral în cadrul campaniei „ExtravaCANza - Şi mama reciclează!”, derulată de Asociaţia Alucro – Every Can Counts.
„ExtravaCANza - Şi mama reciclează!” face parte dintr-o amplă campanie dedicată colectării selective a dozelor din aluminiu. Timp de trei weekend-uri (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), turiştii au luat parte la acţiuni de colectare a dozelor din aluminiu. Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia s-a transformat în această perioadă într-un adevărat centru de colectare, unde cu ajutorul aparatului inteligent TBRM (Take Back Revening Machine), pentru fiecare cinci doze goale reciclate, turiştii au fost recompensaţi cu o doză plină.
Cu această ocazie, peste 38.000 de doze din aluminiu, echivalentul a 540 kg, au fost colectate şi trimise către reciclare, pentru ca în 60 de zile să se poată întoarce înapoi în rafturile magazinelor. Campania de colectare de pe litoral a fost completată de o serie de activităţi distractive, precum concursuri de fotbal, volei, dans, cât şi sesiuni de painting pentru copii, care i-au făcut pe turişti să se bucure de o ExtravaCANză.
Ne propunem să facem din reciclarea dozelor de aluminiu o activitate accesibilă tuturor, disponibilă în orice loc – în vacanţă, la birou, în cadrul evenimentelor sau la şcoală – şi plină de sens pentru noi toţi. Sperăm ca turiştii care au intrat în contact cu noi prin campania ExtravaCANza – Şi mama reciclează să colecteze în continuare dozele din aluminiu şi să contrbuie nu doar la păstrarea unui litoral curat, ci a unui mediu înconjurător sănătos şi primitor.” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro – Every Can Counts.
Detalii despre cum vă puteţi implica în alte campanii dedicate colectării dozelor din aluminiu găsiţi pe site-ul Every Can Counts Romania www.everycancounts.ro şi www.facebook.com/everycancounts.ro.
Parteneri: Bergenbier, Can Pack Recycling, Alconor, Party Ballony
Parteneri media: StiriONG, eco&csr news, Romania Pozitiva, Constanteanul, Gratuitor, Mesager de Constanta, InfoPress Tv, Criteriul, Impartial