Bucuresti

Piata de outsourcing in Romania este in plina crestere

Piata de outsourcing in Romania este in plina crestere

Detalii

Telefon
0771516896
Web
https://www.infobest.ro/contact/
Social links
Categorie
Prestari servicii
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
830

Voteaza & Distribuie

Prezentare

In prezent Romania ocupa locul 4, la nivel mondial, in Topul Destinatii Outsourcing. Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara sunt principalele orase din Romania care atrag anual companii prestatoare de servicii externalizate. Piata de outsourcing din Romania cuprinde peste 200 de companii cu un total de 67.000 de angajati, iar cifrele sunt in continua crestere.

Volumul de business generat de serviciile de externalizare a crescut cu 40% in ultimii 4 ani si previziunile arata ca aceasta crestere nu va incetini in viitor. Potrivit raportului CBRE, 47% din numarul total al companiilor care fac outsourcing in Romania au ca domeniu de activitatea mententanta si dezvoltarea de aplicatii (software development), 17% au ca domeniu business services (resurse umane, contabilitate, suport) si doar 12% au ca obiect de activitate componenta de call center.

In momentul de fata, Romania este vazuta ca o destinatie atractiva pentru investitii masive in sectorul outsourcing. Companiile straine au profitat de facilitatile generate de aparatul legislativ deschizandu-si sedii in principalele poluri economice. Preturile competitive, pozitia geografica precum si apartenenta Romaniei la UE sunt alte beneficii care indeamna din ce in ce mai multe companii de outsourcing sa aleaga tara noastra.

Nu doar orasele mari au de castigat din aceasta crestere exponentiala a pietei de outsourcing. Incepand din anul 2015 principalele companii de outsourcing au inceput sa isi deschida sedii si in orasele mai mici, insa cu un potential imens de dezvoltare, precum Sibiu, Craiova, Pitesti sau Targu-Mures. Potrivit raportului, peste 50 de jucatori importanti din domeniul IT&C au operatiuni in cele mai mari orase din Romania si au in plan sa se extinda in urmatorii ani prin angajarea specialistilor romani din IT.

BNR estimeaza ca inflatia in anul 2016 va urca pana la 1.1%. In acest caz ne putem astepta ca si piata de outsourcing sa urce in topul destinatiilor de outsourcing. Astfel, ne putem astepta ca in urmatorii anipeste 65%, din organizatiile din Romania, vor folosi mai intens serviciile outsourcing, iar piata isi va continua evolutia.