Bucuresti

Produse fast food variate, produse cu echipamente HoReCa de calitate

Produse fast food variate, produse cu echipamente HoReCa de calitate

Detalii articol

Categorie
Articole / anunturi mancare si bautura
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
644

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

În materie de utilaje pentru fast food, producătorii își îmbogățesc permanent ofertele destinate unităților de alimentație publică fixe sau mobile ce oferă tipuri de mâncare rapidă clienților.

Crește numărul unităților fast food, deci și cererea de echipamente specifice HoReCa

Apar tot mai multe restaurante de acest gen în toate orașele importante, dar și puncte mobile în cadrul târgurilor itinerante, al expozițiilor tematice. Nici măcar rulotele gastronomice unde se vând produse la minut, pregătite chiar în fața clienților ca în Occident, nu mai sunt o raritate în România.

Pe plan internațional, se constată o tendință tot mai accentuată de automatizare în acest sector, totul pentru o promptitudine sporită a preparării și servirii care să vină întâmpinarea cerințelor consumatorilor. Există deja locuri unde produsele de fast food sunt realizate în cea mai mare parte de către echipamente complexe, robotizate, lucrătorii umani rezumându-se în principal doar la supravegherea modului în care acestea funcționează.

Mâncarea stradală este apreciată pentru varietatea felurilor de mâncare pe care le oferă, pentru gustul irezistibil pe care o au datorită nu doar a ingredientelor, dar și a echipamentelor de ultimă generație utilizate în gătirea lor.

Robotizarea totală a unităților fast food, un trend internațional

În țara noastră va mai dura până când personalul angajat în marile rețele specializate în oferirea de asemenea produse va fi înlocuit de roboți. Probabil că nu mai este mult de așteptat până când se vor introduce și la noi anumite terminale care să permită clienților să comande și să primească felurile de alimente dorite fără a se mai da jos din mașini (deja se întâlnesc asemenea locuri), dar produsele vor trebui încă preparate de către oameni, chiar dacă lucrătorii fast food vor folosi utilaje fast food de vârf.

Alegerea echipamentelor fast food potrivite, rețeta succesului

Echipamentele de gătit rapid ar fi bine să fie modulare și astfel alese încât să poată fi utilizate pentru mai multe scopuri, indiferent că este vorba de a prepara mâncare rapidă dulce sau sărată. Alegerea echipamentului fast food potrivit are importanță capitală pentru orice profesionist din domeniu, deoarece în acest mod se poate oferi o gama diversificată de produse care conduc la succesul afacerii HoReCa respective.

Pe lângă friteuze tradiționale, cuptoare gastronomice pentru preparat pizza și cuptoare cu microunde, echipamente de gătit șaorma și kebab, aceia care au decis să iasă cu afacerile lor direct în stradă nu se dau în lături de a pregăti cu maximă operativitate și diverse tipuri de sandvișuri calde, clătite cu tipuri de umplutură dulce sau sărată, vată de zahăr, precum și tot felul de alte bunătăți pe care trecătorii le cumpără ca hipnotizați, în special datorită aromelor îmbietoare care se degajă în zona unde sunt poziționate aceste unități mobile fast food.

În afară de echipamentele specializate pentru gătirea direct în fața consumatorilor sau doar pentru încălzirea unor alimente ce au fost preparate anterior, nu trebuie uitate nici echipamentele de refrigerare. Categoric, conservarea alimentelor la o temperatură adecvată cu ajutorul unor frigidere, vitrine frigorifice sau lăzi frigorifice, utilaje pentru prepararea mâncărurilor rapide și ustensile igienice de cea mai buna calitate realizate din oțel inoxidabil, sunt absolut necesare unei activități aducătoare de profit într-o perioadă de timp foarte scurtă.
Rămâne la aprecierea antreprenorului care conduce un asemenea business HoReCa să decidă dacă este mai convenabil să se orienteze spre utilaje de gătit fast food care să funcționeze cu gaz sau pe bază de electricitate.

Criteriul prețului nu va trebui nici el să fie trecut cu vederea, însă ar trebui achiziționate cele mai bune echipamente fast food din categoriile necesare în limita bugetului alocat la un anumit moment dat. Ulterior, pe măsură ce activitatea se va dezvolta, se pot adăuga și noi și noi utilaje gastronomice, ceea ce va permite diversificarea tipurilor de produse ce se înscriu în categoria foarte largă a mâncării rapide, stradale atât de dorită de clienții de toate vârstele.

Autor