Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

“Proiect de viață: Viitorul începe azi” - Sprijin pentru tinerii NEETs din București-Ilfov

“Proiect de viață: Viitorul începe azi” - Sprijin pentru tinerii NEETs din București-Ilfov

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 11 luni si 2 saptamani
Apartine de
Institutul pentru Politici Sociale
Vizualizari
388

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tinerii NEETs reprezintă o resursă valoroasă pentru dezvoltarea economică și socială a zonei Muntenia. Aceștia își pot descoperi adevăratul potențial și se pot dezvolta armonios în societate prin metode adecvate de reintegrare în sistemul de educație, iar apoi pe piața muncii.

Lansarea proiectului “Proiect de viață: Viitorul începe azi” reprezintă o oportunitate în acest sens pentru tinerii NEETs cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani, care au domiciliul în Municipiul București sauJudețul Ilfov. Acesta are ca scop reintegrarea în societate a 410 tineri fără studii și loc de muncă.

Obiectivele principale ale proiectului sunt reprezentate de reducerea ratei de șomaj printre tineri, ocuparea forței de muncă din zona București-Ilfov și creșterea nivelului de trai al tinerilor NEETs cu risc avansat de excluziune socială. Aceste puncte urmează a fi atinse prin implementarea a trei etape cheie. Prin consiliere specializată, programe de școlarizare speciale și de instruire vocațională, tinerii NEETs vor putea finaliza studiile și vor putea ocupa mai ușor un loc de muncă. Structura proiectului este una specială bazată pe modelul francez de educare a tinerilor fără studii și loc de muncă.
Proiectul este cofinanțat din Fondul Social Europeanși urmează să fie implementat în unitățile școlare din regiunea București-Ilfov de către Institutul pentru Politici Sociale (IPS), în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB). Organizarea proiectului cuprinde mai multe etape cheie, iar la finalscopul va fi reintegrarea participanților în câmpul muncii.

Programul “A doua șansă” pentru educarea tinerilor NEETs

Programul “A doua șansă” este integrat în proiectul “Proiect de viață: Viitorul începe azi” pentru a ajuta tinerii cu mai putin de 8 clase absolvite să obțină o diplomă de absolvire, în urma asimilării cunoștințelor educaționale necesare. Acesta se va derula în unitățile școlare din regiunea București-Ilfov și va presupune un program de școlarizare special pentru tinerii NEETs care au vârste cuprinse între 16 și 29 de ani. Această etapă cheie va începe imediat după profilarea și consilierea candidaților înscriși. Tinerii vor fi organizați în grupe de câte 20, pe baza nivelului de cunoștințe, urmând ca apoi să susțină cursurile în cea mai apropiată unitate de învățământ, imediat ce grupa a fost formată.

Perioada școlarizării va fi diferită, în funcție de nivelul fiecăruia și de performanțele înregistrate pe parcursul studiilor. Participanții beneficiază de un orar flexibil pe care și-l pot alege în funcție de disponibilitate. Astfel, aceștia pot opta pentru cursuri după-amiaza, în weekend sau în perioada vacanțelor școlare. Cadrele didactice vor asigura buna pregătire a cursanților pentru ca aceștia să se dezvolte corespunzător și să reușească să finalizeze cu succes cursurile, pentru ca apoi să-și găsească un loc de muncă.

Tinerii pot relua învățământul primar sau gimnazial din punctul în care au abandonat. De asemenea, în program se pot înscrie și persoane care nu au fost niciodată înscrise în sistemul de educație. Pe tot parcursul școlarizării, participanții vor beneficia de susținere și consiliere specializată, astfel încât aceștia să fie menținuți în sistemul de educație până la finalizarea studiilor. După finalizarea învățământului obligatoriu, tinerii vor obține o diplomă de absolvire atestată de Ministerul Educației. Ulterior, fiecare participant va fi consiliat profesional în vederea urmării unui curs de formare profesională.

Cursuri de formare profesională pentru tinerii NEETs

Pentru a veni în sprijinul nevoilor tinerilor NEETs, în cadrul parteneriatului “Proiect de viață: Viitorul începe azi” se vor oferi gratuit cursuri de formare profesională, adaptate pe aptitudinile fiecărui participant. Tinerii vor fi consiliați profesional pentru a stabili cu exactitate care este cel mai potrivit domeniu de activitate în care se pot dezvolta profesional. Pe parcursul perioadei de practică, tinerii vor dobândi abilități sociale și profesionale care le vor fi de folos la angajare sau pentru a începe o afacere. După finalizarea cursurilor, tinerii vor obține o calificare profesională și vor primi asistență în găsirea unui loc de muncă. Medierea în cadrul muncii va consta în crearea unui CV, contactarea angajatorilor din zona București-Ilfov, stabilirea de interviuri pentru participant și îndrumare profesională.

“Proiect de viață: Viitorul începe azi” aduce un sprijin important pentru tinerii NEETs din București și Ilfov. Datorită acestui proiect, și mai exact prin acțiunile și măsurile luate în cadrul programelor cuprinse de acesta, tinerii vor putea să se dezvolte atât pe plan personal, cât și profesional, astfel având șansa unui viitor mai bun.
Pentru mai multe detalii se poate accesa pagina https://politicisociale.ro/proiect-de-viata-viitorul-incepe-azi/.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro