Bucuresti

Proiectie speciala “Istanbul Unveiled” la cinema Union

Proiectie speciala “Istanbul Unveiled” la cinema Union

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 7 ani si 11 luni
Vizualizari
840

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 11 iulie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

După succesul înregistrat la HipTrip Travel Film Festival, unde a fost proiectat în cinematografele Union și Eforie, pe 23 mai, Istanbul Unveiled revine, la cererea publicului, pentru o proiecție specială. Documentarul va rula pe 11 iulie, de la orele 19:00, la cinema Union din București.

Pelicula urmărește călătoria prin Istanbul a unei tinere americane de origine turcă. Ea cunoaște adevărata poveste a orașului dintr-o perspectivă nouă, prin intermediul unor personaje care dau culoare locului: cel mai bun bucătar de baclava, un masor dintr-o baie turcească, cea mai cunoscută dansatoare de belly dance sau cea mai bogată femeie din Istanbul. Iar acestea sunt doar câțiva dintre cei care vin să povestească despre Istanbulul văzut altfel decât prin intermediul clasicelor ghiduri turistice. În plus, imaginile sunt însoţite de muzica celor de la Baba Zula.

Istanbul Unveiled este un film regizat de Șerif Yenen, travel specialist și autor de ghiduri turistice. Yenen, prezent la București în deschiderea HipTrip Travel Film Festival, a subliniat cât de important este să devenim mai mult decât turiști atunci când cunoaștem locuri noi și să ne rezervăm timp și pentru acele destinații care nu apar în ghiduri, dar care dau personalitate oricărui oraș.
“De-a lungul carierei mele de ghid turistic am învăţat că vizitatorii urăsc să fie numiţi turişti. Ideea de turist elimină spontaneitatea şi interacţiunea dintre oameni. Istanbulul are mult mai mult de oferit decât Palatul Topkapi, Moscheea Albastră, Hagia Sofia şi Marele Bazar, deși sunt obiective pe care orice călător prin acest oraș ar trebui să le vadă. ”, a declarat Şerif Yenen.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=N3BjUbIRGHE

Proiecția specială Istanbul Unveiled este unul dintre evenimentele punctuale HipTrip Travel Film Festival, care își propun să păstreze spiritul de aventură treaz până la următoarea ediție. Primul festival de film de travel din România este un proiect al Fundației OVI.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta