Bucuresti

Reguli pentru o igienă dentară impecabilă

Reguli pentru o igienă dentară impecabilă

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
160

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Atât zâmbetul cât și sănătatea ta generală depind de obiceiurile dentare pe care le practici, asta deoarece dinții imperfecți pot afecta stima de sine și masticația. Ba, chiar, cea din urmă poate duce la probleme de nutriție sau alte complicații severe.

Când vine vorba despre igiena dentară corectă, abordarea preventivă este cheia succesului indiferent de vârstă, menținerea dinților existenți deja fiind mult mai ușor de realizat decât implantarea unora artificiali. Îngrijirea dinților poate ajuta la prevenirea cariilor și la depunerea plăcii dentare dar și la prevenirea afecțiunilor gingivale. Igiena dentară corectă și vizitele regulate la stomatolog te pot ajuta să îți menții zâmbetul perfect și să nu ai disconfort în timpul meselor. Pentru programări, poți apela la orice clinică stomatologică în sectorul 1 sau oricare alt sector, pentru un tratament specializat și personalizat.

În ceea ce privește igiena dentară practicată la tine acasă, există anumite reguli pe care trebuie să le respecți, pentru a te asigura că ai dinți sănătoși.

3 reguli importante pentru o igienă dentară impecabilă

Igiena dentară nu se limitează doar la protecția împotriva cariilor și a afecțiunilor gingivale. Un articol scris de Natalia I. Chalmers, Joseph S. Wislar, Sean G. Boynes și mulți alții, publicat în 2017 și intitulat „Improving health in the United States" a menționat că există o asociere între sănătatea orală a unei persoane și cea generală, unele afecțiuni orale împărțind aceeași factori de risc cu alte boli cum ar fi cele cardiovasculare sau respiratorii. Datorită importanței sănătății orale și dentare, următoarele reguli ar trebui să fie luate în considerare de toată lumea.

Regula de 2x2

Această regulă se referă la spălatul pe dinți de două ori pe zi, a câte două minute fiecare. În timp ce, spălatul pe dinți de două ori pe zi este o activitate practicată de majoritatea persoanelor, nu toata lumea acordă timpul necesar acestui proces, mulți spălându-se superficial pe dinți, evitând, astfel, o curățare profundă și completă. Asigură-te că ai o tehnică bună și corectă de spălat pe dinți și că acorzi timpul necesar pentru a ajunge în fiecare zonă a cavității bucale, folosind mișcări ușoare și circulare pentru a preveni sângerările gingivale.

Importanța aței dentare

Chiar dacă utilizarea aței dentare este importantă pentru a curăța zonele inaccesibile cu periuța de dinți, multe persoane sar peste acest pas, fiind de părere că spălatul pe dinți este suficient. Deoarece periuța de dinți nu poate ajunge, de obicei, în zona dintre dinți, resturile rămase pot pot duce la apariția cariilor sau a altor complicații. Asigură-te că folosești, o dată pe zi, ața dentară și că îi acorzi timpul necesar, tehnica necesitand atenție și mișcări ușoare pentru a nu rupe ața și pentru a nu cauza sângerări.

Folosește produse de bună calitate

La fel ca în orice alt aspect al vieții, asigură-te că produsele pe care le folosești sunt de bună calitate și că nu conțin ingrediente dăunătoare sau care te pot afecta în mod negativ. Fie că este vorba despre pastă de dinți sau de periuțe, opțiunile sunt numeroase. Dacă pasta de dinți nu este recomandată direct de către un medic stomatolog, atunci alege-o pe cea care se potrivește cel mai bine dorințelor și dinților tăi. În ceea ce privește periuțele de dinți, alegerea acestora depinde, în general, de preferință, unele persoane optând pentru periuțe electrice, în timp ce, altele rămân la cele tradiționale.

Indiferent de tipul periuței, aceasta trebuie schimbată la fiecare 3 luni sau chiar mai devreme, dacă perii încep să arate semne de uzură. Dacă în cazul celor tradiționale, este necesară aruncarea întregii periuțe, în cazul celor electrice se aruncă doar cel detașabil. Utilizarea produselor de bună calitate, respectarea regulilor și consultațiile specializate regulate te pot ajuta să ai igiena și sănătatea dentară mult dorită, prevenind, astfel, apariția disconfortului și a numeroaselor complicații.

Referințe:

Chalmers, Natalia I., et al. Improving Health in the United States. 1 July 2017, jada.ada.org/article/S0002-8177(17)30399-9/fulltext#secsectitle0010.

Sursa foto: pixabay.com/photos/teeth-brushing-teeth-dentist-4818711/