Bucuresti

Renault auto rulate: istoria automobilelor Renault, de unde cumperi un Renault second hand

Renault auto rulate : istoria automobilelor Renault, de unde cumperi un Renault second hand

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 saptamani si 5 ore
Apartine de
EM Inbound
Vizualizari
196

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Istoria automobilelor Renault a început în anul 1898, când cei trei frați Renault: Louis, Marcel și Fernand împreună cu prietenii lor Thomas Evert și Julian Wyer au fondat corporația Renault, care la vremea respectivă se numea Société Renault Frères. Prima mașină produsă de aceștia a fost o trăsură mică și ușoară autopropulsată cu patru roți, numită Voiturette 1CV.

Când a început Renault să producă mașini?
- Așa cum am menționat mai sus, prima lor mașină a fost Voiturette 1CV pe care au vândut-o în anul 1989, iar în anul 1903, aceștia au început producerea propriilor motoare.
- În anul 1905 au vândut pentru prima oară un număr mai mare de mașini către Societe des Automobiles de Place. Mașinile vândute se numeau Renault AG1 și au fost folosite de către armata franceză pentru a transporta trupele militare în timpul Primului Război Mondial.
- În anul 1906, compania câștigă primul Grand Prix pentru modelul AK 90 CV.
- Până în anul 1907 în Londra și Paris, o parte din taxiuri erau marca Renault, iar între 1907 și 1908, Renault a fost brandul străin cel mai bine vândut din New York și era considerat un bun de lux.
- În anul 1903, Louis și Marcel au concurat la curse de mașini sport, iar Marcel a murit într-un accident în cadrul cursei Paris-Madrid. De atunci Louis nu a mai concurat niciodată, însă compania da.
- În anul 1909, Fernand a murit de boală, iar Louis era singurul rămas din cei trei frați așa că schimbat numele companiei în Renault Automobile Company.

Ce s-a întâmplat cu Renault pe parcursul Primului Război Mondial?
Renault a început să producă muniție, avioane militare, ambulanțe și vehicule militare, cel mai cunoscut fiind tancul Renault FT-17. Aceștia au devenit lideri mondiali la producția de motoare de avion.

Renault în perioada interbelică
După Primul Război mondial, compania s-a extins și a început să producă mașini agricole și industriale. Comenzile erau atât de multe pentru autoturismele accesibile, încât aceștia nu mai făceau față, iar în 1920 Louis a semnat un contract de distribuție cu Gustave Gueudet, un afacerist din Franța. În anul 1928 , Renault a produs 45.809 de unităși din cele 7 serii de modele: 40CV, A 6CV, 18/24CV, A 10CV, Vivasix, 15CV, și Monasix.

Renault în timpul celui de Al Doilea Război Mondial
În timpul celui de Al Doilea Război Mondial, Germania nazistă a preluat Franța, iar Louis a refuzat să producă tancuri pentru aceștia, iar în schimb a construit camioane. Se supune totuși exgențelor, iar după ce Franța este eliberată acesta este închis pentru faptul că a făcut comerț cu inamicul. Compania Renault devine astfel condusă de către inginerul Pierre Lefaucheux.

Ce s-a întâmplat cu Renault după cel de Al Doilea Război Mondial?
Pierre Lefaucheux producea inițial camioane, însă a primit autorizație pentru a fabrica și automobile, iar în 1946 compania renaște datorită lansării modelului 4CV. Urmează alte modele de succes, care se vând foarte bine: Dauphine, Renault 4, Renault 8, Renault 5 și Renault 16. În anii ce urmează Renault devine un real succes și revoluționează industria auto prin crearea modelului Renault Espace, primul minivan din lume. În anul 1999, pe data de 27 martie se formează Alianța Renault-Nissan, care ulterior, în anul 2016 se transformă în Alianța Renault-Nissan-Mitsubishi.

Ce este Renault Selection?
Renault SELECTION este rețeaua de vânzări de vechicule rulate ale grupului Renault. Aceste vehicule sunt dotate cu garanție și asistență.

Renault auto rulate
Indiferent ca doresti sa achizitionezi o masina rulata din Romaniua sau doresti sa comanzi o masina din strainatate, alegand o masina Renault vei avea doar de castigat. Masinile sunt fiabile, intretinerea lor este accesibila si designul este unul foarte ok. Vei găsi Renault auto rulate pe piața second hand cu siguranță, iar avantajul este că își vei putea lua o mașină cu dotările pe care ți le dorești la un preț mai mic.

Renault auto rulate de la persoana fizica sau de la dealeri auto sh?
Alegând un Renault second hand de la un dealer autorizat ai siguranța că mașina are km reali, vei avea și garantie la ea, masina este verificată si vei afla intreg istoricul masinii. Dacă alegi să o cumperi de la o persoană fizică, este recomandat sa mergi cu ea la verificat pentru a nu avea ulterior surprize.

Poti cauta masina Renault second hand si la Titanic Automobile, un dealer auto second hand, unde vei gasi multe masini in stare foarte buna si la preturi competitive. Ii poti contacta telefonic: 0745 184 734, prin email contact@titanicauto.ro, pe retelele sociale (FB, Instagram) sau direct pe site titanicauto.ro

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Bucuresti
  • 0770470210