Bucuresti

Repatriere în cazul unui accident auto

Repatriere în cazul unui accident auto

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1030

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cazul unui deces in strainatate firmele funerare, datorita experientei acumulate in timp, sunt cele mai potrivite in a va oferi o solutie imediata referitor la orice problema cu care v-ati putea confrunta in acest domeniu. In general, in aproprierea spitalelor oriunde in Europa, exista firme cu competenta in domeniul funerar ce pot organiza repatrierea unei persoane indiferent de tara de destinatie, astfel de servicii trebuind sa sa execute in maxim 72 de ore din momentul in care familia a efectuat comanda.

In cazul accidentelor de circulatie, legislatia europeana nu face distinctie in functie de tara sau teritoriul de provenienta al victimelor acestora si trateaza problema in mod egal. In cazul unui accident soldat cu victime politia va interveni pentru a ancheta cazul respectiv.

Pana la finalizarea cercetarilor puteti contacta o firma de transport funerar international, care sa poata achita imediat si in avans a cheltuielile de transport, de repatriere si cele aferente inmormantarii, astfel incat familia persoanei decedate sa poata trece mai usor peste aceasta perioada din punct de vedere economic.

Firma funerare ce se ocupa de serviciul de repatriere decedati are urmatoarele resposabilitati:
–ridica corpul de la locul unde a avut loc decesul si il depune la cea mai apropiata morga sau casa funerara;
– imbalsamarea certificata a corpului, indiferent de tara unde a avut loc decesul;
– intocmirea tuturor documentelor ce sunt necesare pentru repatrierea persoanei decedate;
– ofera sicriu standard pentru cazurile de repatriere decedati, care sa respecte normele de politie portuara al tarii in care a avut loc decesul
– se ocupa de obtinerea documentelor de deces internationale, precum si de obtinerea pasaportului mortuar in vederea repatrierii;
– e ocupa de obtinerea apostilei pe documentul de deces ( daca legislatia cere).

Toate aceste documente sunt necesare pentru repatriere si vor fi oferite in urma solicitarii la serviciul decedati al tarii in care a avut loc decesul.

Cand decesul are loc pe autostrada intr-o localitate mica sau departe de un oraș mare, costul repatrierii presupune plata unor servicii precum: taxe pentru preluarea persoanei decedate de la locul accidentului, taxa aferenta transportului persoanei decedate la camera frig, taxa de pastrare la camera frig. In cazul in care va confruntati cu o astfel de situatie firma de servicii funerare se poate ocupa de toate aceste demersuri ce intervin in astfel de situatii.

Familia persoanei decedate in urma unui accident rutier, in vederea repatrierii corpului acestuia, va incheia cu firma funerara un contract in care vor fi mentionate oate serviciile de care familia va beneficia, cauzele contractuale fiind accesibile doar descendentii directi ai victimei accidentului. Procedurile de transport decedatipresupun transport in conditii excelente atat din punct de vedere igienic, sanitar, estetic cat si legal. In vederea transportului pe cale terestra se vor pune la dispozitie autospeciale funerare, autorizate si omologate in baza legislatiei legale aflate in vigoare,speciale pentru realizarea serviciului de repatriere decedati.

Exista multe cazuri de accidente rutiere exista persoane ce trebuie sa primeasca daune in urma accidentelor de la asiguratori. In cazul nefericit in care accidentul s-a soldat cu decesul soferului nevinovat, familia acestuia trebuie sa solicite compensatii financiare pentru pierderea suferita. Persoanele care au facut cheltuieli cu inmormantarea sunt indreptatite sa-si recupereze aceste sume cu titlu de daune materiale (sot/sotie, parinti, copii, etc).