Bucuresti

Repertoriu Simbolic

REPERTORIU SIMBOLIC

Detalii expozitie

Telefon
0748100280
Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 4 luni si 3 saptamani
Vizualizari
726

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 4 mai 2016 - Sambata 14 mai 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

În perioada 4 - 14 mai, Elite Art Gallery vă aşteaptă la expoziţia personală a artistului Ștefan Pelmuș, intitulată „Repertoriu simbolic”. Deschiderea oficială a expoziţiei se va ţine pe data de 9 mai, ora 17.30. Discursul curatorial reunește în manieră retrospectivă lucrări ce dispută pregnanța unui conținut simbolic ce ascunde ,,o lume fabuloasă și abundentă”, după cum afirmă și artistul despre sine. Lucrările reflectă o vădită inspirație din pictura bizantină, arta Egiptului Antic, miniaturile persane și din diversitatea și unicitatea picturii pe sticlă din Transilvania. Purtând un mesaj codat printr-un vast registru de semne, lucrările transmit misterul și farmecul aflat la granița dintre existență și spiritualitate. Compozițiile echilibrate se remarcă prin raporturile cromatice armonizate și prin constraste violente însoțite de detalii fine așternute pe pânză cu minuțiozitate.

Ștefan Pelmuș s-a născut pe data de 19 august 1949 în Valea Călugărească, județul Prahova. Absolvent al Academiei de Artă „N. Grigorescu” din București, promoția prof. Ion Salișteanu și Ilie Pavel, specialitatea pictură, Ștefan Pelmuș posedă o amplă activitate expozitională, din care mentionam expozitii personale la Edegen, Belgia, în cadrul Festivalului Francofoniei din Copenhaga și la Galeria „Espaceart 103” din Paris, dar și în majoritatea galeriilor de artă de prestigiu din România.

În expozitii de grup, Ștefan Pelmuș a expus în Germania, la Galeriile „Ep”, “Bathomburg” și „Arnold Jotzu”. În Franța artistul expune în cadrul festivalului de pictură, la Galeria „Saint Germain” și la Galeria Fundației de Artă „Soleil de L’Est” . La Budapesta, arstistul expune la galeriile „Natura” și „Art Today”. De asemenea, Ștefan Pelmuș a mai expus la Rotterdam și Eindhoven - Olanda, a participat la Bienala de la Kosice, a fost prezent pe simeze la Zoersel, Edegen și Bruxelles - Belgia și a participat la Bienala de Artă din Ankara -Turcia. Lucrările sale au fost apreciate la galeriile “Wiesbaden” și “Art Bodensee” din Austria, precum și la Stockholm, în Suedia.

Artistul are lucrări în colecții private din România, Franța, Germania, Elveția, Israel, S.U.A., Canada, Austria, Chile, Brazilia, Anglia și Belgia. Pe parcursul carierei sale artistice a primit numeroase distincții dintre care mneționăm Premiul I la Bienala de Artă „G. Pătrașcu” din Târgoviște, cu Premiul special „G. Tătărescu” București, Premiul U.A.P.R. pentru pictură, Premiul Bienalei de Artă, Fundația Soarele Estului, Franța și Premiul Muzeului de Artă din Chișinău.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta