Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

RMGC pierde inca un aviz-cheie si dezinformeaza bursa in legatura cu implicatiile sentintei

RMGC pierde inca un aviz-cheie si dezinformeaza bursa in legatura cu implicatiile sentintei

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1159

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tribunalul Suceava a admis cererea Asociațiilor Alburnus Maior, Salvați Bucurestiul și Centrului Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu privind suspendarea efectelor juridice ale certificatului de descărcare arheologică 9/2011 pentru Masivul Cârnic de la Roșia Montană emis de Direcția Județeană pentru Cultură Alba până la soluținarea irevocabilă a acțiunii acelorași reclamante pentru anularea irevocabilă a actului. Hotărârea privind suspendarea are efecte chiar din momentul pronunțării, iar recursul nu suspendă efectele sentinței - actul rămâne suspendat până la soluționarea unui eventual recurs.

Masivul Cârnic de la Roșia Montană găzduiește cea mai extinsă și mai bine conservată rețea de galerii miniere de epoca romană, medievală precum și modernă din Europa și este protejat conform legislației românești în vigoare (Legea 5/2000 și Legea 422/2001), fiind clasat ca monument istoric de interes național1. Dacă Masivul Cârnic este punctul central al patrimoniului Roșiei Montane, el ascunde în același timp și cele mai bogate rezerve de aur de pe teritoriul Roșiei Montane. Astfel, exploatarea sa ar fi prima etapă a proiectului minier propus. Din acest motiv, imposibilitatea întocmirii documentației în vederea obținerii autorizației de construire datorită suspendării certificatului de sarcină arheologică blochează efectiv procedura de autorizare a proiectului minier, inclusiv procedura de emitere a acordului de mediu aflată în desfășurare la Ministerul Mediului.

Supus unor lucrări de cercetare și explorare arheologică încă din anul 2000, Masivul Cârnic a fost inițial descărcat de sarcină arheologică de Ministerul Culturii și Cultelor în anul 2004. Acest prim certificat de descărcare de sarcină arheologică a fost anulat irevocabil prin Decizia Inaltei Curți de Casație și Justiție în anul 20082.

în luna iulie 2011 ca urmare a unei noi solicitări a SC Rosia Montana Gold Corporation SA, a fost emis un nou certificat de descărcare de sarcină arheologică, de această dată competența emiterii revenind Direcției Județene pentru Cultură Alba. La scurt timp după emiterea sa, certificatul de descărcare de sarcină arheologică a făcut obiectul unei acțiuni judecătorești de anulare introduse de asociațiile reclamante în care se arată în esență aceea că certificatul a fost emis pe o suprafață necercetată arheologic exhaustiv. Lucrările moderne din Masivul Cârnic nu au constituit un obiectiv al cercetărilor arheologice preventive din Masivul Cârnic și nu s-a întreprins o cercetare exhaustivă a lor. Zone vaste de lucrări miniere romane nu au fost cercetate, cu toate acestea au fost descărcate de sarcină arheologică.

Până la soluționarea irevocabilă a acțiunii judecătorești pentru anularea certificatului 9/2011, reclamantele au solicitat suspendarea efectelor juridice ale actului administrativ. Dosarul privind cererea de suspendare, inițial introdusă la Tribunalul Cluj în 20 ianuarie 2012, a fost strămutat prin Încheierea nr. 7020/31.10.2013 a Înaltei Curți de Casație și Justiție la Tribunalul Suceava.

O importanță semnificativă pentru dovedirea acestei valori a patrimoniului a avut-o chiar raportul experților britanici Andrew Wilson (Universitatea Oxford), David Mattingly (Universitatea Leicester) și Mike Dawson (CgMS) al căror studiu a expus pe larg argumente în favoarea protejării acestui patrimoniu, în special a Masivului Cârnic de la Roșia Montană, asimilând în textul raportului distrugerea Cârnicului cu un act de vandalism cultural.

„Potrivit dispozițiilor Legii contenciosului administrativ 554/2004 și a jurisprudenței consistente în domeniu, suspendarea înseamnă invalidarea oricărui efect juridic al actului, aceasta fiind tocmai rațiunea suspendării - beneficiarul să nu se poată folosi de act până la soluționarea acțiunii în anulare, existând motive de nelegalitate evidente dar și pericolul iminent al unei pagube ireversibile care nu ar putea fi reparate ulterior - în cazul de față distrugerea unui patrimoniu unic, de valoare universală excepțională”, a arătat Av. Dr. Marius Liviu Harosa, care reprezintă asociațiile reclamante în cauză.

Acțiunea judecătorească pentru anularea certificatului 9/2011 se judecă la momentul de față de către Tribunalul Buzău, iar perioada estimată de reclamante pentru soluționarea sa irevocabilă este de 2 ani.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro