Bucuresti

Rulmentii, placutele de frana si bateria auto, componete ale masinii carora sa le acorzi o atentie deosebita

Rulmentii, placutele de frana si bateria auto, componete ale masinii carora sa le acorzi o atentie deosebita

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 saptamani si 23 ore
Apartine de
Target Web
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare dintre noi ne dorim sa ne bucuram pentru vreme cat mai indelungata de propriile masini avand in vedere faptul ca acestea reprezinta in momentul actual principalul mijloc de transport la care apelam ori de cate ori ne vedem nevoiti sa alergam dintr-o parte intr-alta. Orice conducator auto insa este probabil constient de faptul ca indiferent de modelul de masina pe care il conduce, in cele din urma, uzura isi va spune cuvantul.

Desigur, durata de viata a multe dintre componentele masinii depinde foarte mult si de modul in care o masina este intetinuta. Exista insa o serie de componente auto ce sunt mai mereu expuse uzurii, astfel ca ele necesita o atentie mai sporita decat alte componente. Dat fiind faptul ca multe dintre componentele masinii au o legaura directa cu performantele si cu siguranta, acest lucru transforma inspectiile tehnice periodice intr-un lucru cu o importanta deosebita.

Acum, la inceput de sezon cald, o mica inspectie tehnica este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le putem face pentru propriile masini, acesta reprezentand si o pare importanta din procesul de pregatire al masinii pentru sezonul ce urmeaza. In cele ce urmeaza, am pregatit o lista cu cateva dintre componetele auto carora sa le acorzi o atentie mai deosebita, printre acestia se numara: Clasicii rulmenti auto, placutele de fara, dar si bateria auto.

Rulmentii auto

Rulmentii auto se regaesc intr-o varietate de componete ale masinii si sunt cei responsabili pentru reducerea uzurii rezultata in urma frecarii dintre doua suprafete metalice. Cu alte cuvinte, acestia pot prelungi semnificativ durata de viata a unor componente ale masinii. Defectiunile aparute la nivelul acestora produc in general unzgomot spcific si rareori mai pot fi remediati, de aceea se recomanda inlocuirea acestora. In prezent este destul de simplu sa regasim rulmenti de toate tipurile, astfel ca nici macar cei industriali nu mai reprezinta o raritate. Este insa esential sa nu se faca niciun fel de compromis in materie de calitate in procesul de alegere al acestora.

Placutele de frana

Franarea este un aspect ce are legatura atat cu performantele, cat si cu siguranta, de aceea este imperios necesar ca acestea sa fie verificate in mod constant. Uzura la nivelul placutelor sau discurilor de frana iti pot pune atat siguranta ta, cat si a celorlalti participanti la trafic intr-un real pericol. Trebuie insa tinut cont de faptul ca placutele de frana sunt in mod constant supuse uzurii, astfel ca dupa o anumita perioada de timp, acestea vor trebui inlocuite cu un set nou.

Bateria auto

O baterie auto utilizata in conditii normale, ar trebui sa dureze in general pana la 3-4 ani de zile, insa atunci cand apar si alti consumatori, durata de viata a acestia poate scadea drastic. In sezonul rece spre exemplu, din pricina temperaturilor scazute, bateria este mult mai solicitata decat in cel cald, lucru ce de asemenea poate duce la o epuizare mult mai rapida a bateriei. Atunci cand masina nu porneste la prima cheie in mod constant, acest lucru este un semn ca bateria fie este defecta, fie este aproape de epuizare.