Bucuresti

Semnificația culorii roz la flori

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
64

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Știm deja că rozul este culoarea emoțiilor și a sentimentelor de afecțiune, de dragoste și de respect. Această culoare reprezintă sensibilitatea, blândețea, căldura și exprimă sentimente profunde de dragoste și bunătate. Și din punct de vedere terapeutic, această culoare are un rol foarte important, acționând asupra sistemului nervos. Rozul este o culoare a relaxării și se consideră că persoanele care aleg această culoare vor putea respinge energiile negative și nu vor fi afectați de stările de spirit negativiste sau triste ale altor persoane aflate în apropierea lor.

Tot despre roz vom vorbi și noi în continuare și vom afla care este semnificația acestei culori la flori. La final, prin opțiunea de livrare flori poți să faci un cadou minunat unei persoane dragi, acum la început de primăvară.

Semnificația florilor roz

Culoarea roz îmbina afecțiunea cu respectul, distincția cu jovialitatea, blândețea cu pasiunea. Florile roz reprezintă cel mai bine dragostea necondiționată, fiind preferate pentru a fi oferite mamei, bunicii sau unei persoane dragi din familie. În același timp florile roz pot fi oferite pentru merite deosebite, pentru persoanele tinere cu rezultate deosebite la învățătură, pentru a exprima respectul și aprecierea doamnelor profesoare, pentru a felicita o colegă pentru un proiect dus la bun sfârșit. Aranjamentele ce conțin flori roz pot fi dăruite șefei sau partenerei de afacere în semn de încredere, succes și distincție.

Și în funcție de tipul florilor, acestea pot căpăta noi valențe. Lalelele roz pot comunica admirația, trandafirii în aceasta culoare sunt semnul frumuseții și al devotamentului, crinii reprezintă ambiția, succesul și suportul arătat celor ce doresc să își îndeplinească visurile, garoafele si crizantemele semnifica recunoștința și respectul.

Când și cui oferim flori roz?

Semnificația buchetelor și aranjamentelor florale compuse din flori roz reprezintă sensibilitate, feminitate, grație și rafinament. Florile roz sunt o alegere inspirată pentru ocazii diverse, fiind o culoare extrem de populară atât printre iubitorii de flori și nu numai.

Ținând cont de tipul relației pe care tu o ai cu persoana căreia vrei să-i dăruiești flori, acestea pot transmite diferite emoții. Dacă vrei să-i oferi persoanei iubite un buchet de flori roz, acestea vor reprezenta sinceritatea dragostei tale, dorința de a avea o relație cât mai lungă, dar și devotamentul. Dăruite unei persoane care ți-a marcat cumva existența, precum o profesoară, un medic sau sefa ta, florile roz vor transmite sentimente pure de respect și recunoștință. Pentru colege și prietene, buchetele care conțin flori roz semnifică sentimente sincere de felicitări și sunt extrem de potrivite în momentele de reușită ale celor dragi.

Florile roz cu rol decorativ

Florile roz sunt deseori folosite pentru decorul unei nunți, al unui botez sau al unui majorat. De asemenea, florile roz sunt prezente și în buchetele de mireasă, iar în acest caz simbolizează emoția, finețea, bunul gust, fericirea și prosperitatea. În cadrul unui botez, florile roz sunt un semn al inocenței, al gingășiei și al purității, amintind atât de bucuria părinților cât și de simpatia celui mic.

Așadar, florile roz pot fi oferite cu orice ocazie. Profită de gama lor variată și alege să faci mereu cadouri inspiraționale.

Autor