Bucuresti

Sfaturi pentru a promova examenul auto

Sfaturi pentru a promova examenul auto

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 saptamani si 2 zile
Vizualizari
386

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Rezolvă cât mai multe chestionare auto de pe DRPCIV pentru a promova cu succes examenul auto. Examenul pentru obținerea permisului auto este format din două probe obligatorii, care trebuie trecute pentru a obține permisul. Proba teoretică constă în completarea unui chestionar format din 26 de întrebări, iar pentru a fi admis trebuie să răspunzi corect la minim 22. Proba practică este proba traseului, care durează aproximativ 30 de minute și constă în a conduce efectiv mașina alături de un polițist. De cele mai multe ori proba practică oferă cele mai multe emoții, mulți cursanți considerând-o a fi mai grea. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să obții carnetul auto, dar și alte informații pe care orice șofer ar trebui să le știe, precum ce trebuie să faci în cazul unui accident auto.

Pentru pregătirea probei teoretice sunt recomandate chestionarele auto de pe site-ul DRPCIV. Acestea sunt actualizate în mod constant și imită foarte bine tot ceea ce se întâmplă în timpul susținerii probei teoretice. De asemenea, chestionarele auto de pe DRPCIV sunt formate din întrebări care se regăsesc și în formatul examenului, ceea ce înseamnă că te va ajuta să te familiarizezi atât cu modul de desfășurare al probei, cât și cu răspunsurile și formatul întrebărilor. Practic, cu cât rezolvi mai multe chestionare auto cu atât ai mai multe șanse de a-l promova.

Condu în diferite condiții meteorologice

Prin diferite condiții meteorologice se înțelege condusul pe timp de ploaie, pe timp de soare, ziua și noapte. Dacă faci școala de șoferi vara nu prea ai cum să conduci pe zăpadă, însă poți aranja cu instructorul să faci măcar o ședință de condus pe ploaie torențială sau pe ceață. Totodată, condusul pe timp de noapte este foarte important. Chiar dacă examenul auto se dă pe timpul zilei, odată obținut permisul, cursantul trebuie să știe la ce să fie atent și noaptea.

Acordă importanță parcărilor


Parcările sunt importante și la orice probă de traseu vei avea de efectuat cel puțin una. În viața de șofer, parcările vor reprezenta o problemă, dar și o necesitate. De cele mai multe ori imediat după obținerea permisului vei avea tendința să lași mașina în diferite poziții care va încurca traficul sau în locuri nepermise, atrăgând astfel o amendă.

Lucruri teoretice pe care orice șofer trebuie să le cunoască

Pe lângă cartea de legislație pe care trebuie să o citești și să înveți lucrurile importante din ea, trebuie să știi și ce să faci în cazul unui accident auto. De asemenea, lucruri precum asigurarea RCA, Inspecția Tehnică Periodică și actele mașinii sunt importante. Vezi ce este constatarea amiabilă pentru că există riscul să ai nevoie de ea în viața de șofer.

De asemena, la fel de importantă este și legislația în vigoare. Pe lângă obligații, aceasta îți oferă și unele drepturi pe care este indicat să le cunoști. Spre exemplu, Norma 20/2017, articolul 25 din Legea RCA oferă posibilitatea ca în cazul unui accident partea vătămată să primească o mașină de schimb pe toată durata reparațiilor mașini proprii. Aici gasesti masina la schimb în caz de accident, iar recomandarea noastră este să ai salvat în telefon numărul de la firma de Masini Înlocuire Daună.

Atenția este extrem de importantă atât în viața de șofer, cât și în perioada cât ești cursant. Pentru a obține permisul de conducere ai nevoie de atenție și de lucruri atât teoretice cât și practice.