Bucuresti

Sfaturi pentru alegerea textilelor din camera copiilor

Sfaturi pentru alegerea textilelor din camera copiilor

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
326

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Textilele au cel mai important rol într-o cameră de copii. Împreună cu mobila și jucăriile, vor da o atmosferă jucăușă care te va transporta instant într-o lume de basm. Indiferent dacă este vorba despre cuvertură, perdele sau covor, textilele pot repara o cameră prea serioasă și lipsită de personalitate. Cu o singură atingere, niște textile alese corect îi vor distra pe cei mici și îi vor face să își adore camera. Poți opta pentru combinații îndrăznețe de culori și texturi, cum ar fi pernele sau covoare colorate pentru copii. Există nenumărate variante pe care le poți experimenta, pentru a obține cele mai tari rezultate.

Este evident că vom începe cu textilele care acoperă patul copilului. Fețe de pernă și cearceafuri moi și pufoase, îl vor ajuta să se odihnească așa cum au nevoie și îi vor asigura un somn liniștit și plin cu vise frumoase. Salteaua este la rândul ei importantă, atât din punct de vedere al umpluturii cât și al materialului textil în care este îmbrăcată. Dacă așternuturile sunt importante pe timpul nopții, cuvertura își intră în rol atunci când este ziuă. Poți alege un model matlasat, o pătură groasă și pufoasă ori o cuvertură din in. Aceasta trebuie să se potrivească cu toate elementele din cameră, atât cele textile cât și mobila sau alte decorațiuni. Deoarece patul ocupă mult spațiu în cameră, cuvertura care îl acoperă va avea un rol vizual important.

Perdele sau jaluzele? Este întrebarea la care va trebui să răspunzi atunci când decorezi camera copiilor. Perdelele au avantajul de a fi mai vaporoase și de a oferi un aer elegant camerei. Dezavantajul este că nu pot bloca lumina astfel încât vei avea nevoie și de un rând de draperii. Atât perdelele cât și draperiile sunt elemente care strâng praful așa că va trebui să le speli regulat pentru a păstra o atmosferă curată în cameră. Jaluzelele sunt mai recomandate din punctul acesta de vedere, deoarece nu strâng la fel de mult praf și pot fi aspirate cu ușurință. Dezavantajul este că nu sunt la fel de elegante precum perdelele și oferă un aer puțin mai spartan camerei.

Covoarele pentru copii au propria lor lume. Alege un model care să îi placă și celui mic, iar camera va avea un aspect final de poveste. Poți opta pentru un covor cu un strat de cauciuc pe dos, care va avea marele avantaj de a nu aluneca pe parchet. Covorul devine deseori zona de joacă preferată pentru cei mici, de aceea nu va trebui să subestimează importanța acestui element decorativ. Alege unul caracteristic, care să iasă în evidență, cu forme geometrice, flori sau personajele preferate din desenele animate. Orice alegere este bine venită atâta timp cât dă viață camerei și o face să nu fie monotonă și plictisitoare.

Ce poate fi ma frumos într-o cameră de copii, decât un baldachin? Când sunt mici îl poți monta deasupra patului pentru a-i feri de muște sau țânțari. Pe măsură ce cresc, poți monta baldachinul într-un colț al camerei, pentru a delimita o zonă specială de joacă. Vor avea intimitatea necesară pentru a inventa povești și pentru a se transpune în lumea fascinantă creată de imaginația lor. Dacă le place să citească, câteva perne așezate sub baldachin vor deveni cel mai comod loc pentru această activitate atât de importantă pentru dezvoltarea lor. Baldachinele sunt drăguțe, decorative și reprezintă un colț magic doar pentru copii, de care își vor aminti cu plăcere toată viața.

Dacă îți plac camerele tematice, poți realiza acest lucru cu ajutorul textilelor Stabilește o temă care să le placă celor mici, cum ar fi animalele sau natura, mașinile sau zânele și alege textile care să se încadreze în subiectul respectiv. Poți adăuga perne, draperii sau covorașe care îți ofere toate detaliile de care ai nevoie.

Sursa foto: vivre.ro