Bucuresti

Situatii cand ai nevoie de un termos bun

Situatii cand ai nevoie de un termos bun

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Vizualizari
252

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Un termos este o sticlă cu un recipient cu pereți dubli în interiorul său. Aerul dintre cei doi pereți este aspirat în timpul construcției, creând un vid. În loc să conțină un fel de element de încălzire pentru a menține cald lucrurile fierbinți, un termos este conceput pentru a menține cald lucrurile fierbinți, nepermițând scăparea căldurii.

Materialele din care sunt confecționate termosurile

Cu cât materialul este mai bun izolator, cu atât materialul va fi mai bun pentru realizarea unui termos. Metalele au o conductivitate termică ridicată, prin urmare nu ați dori să faceți un termos doar din metal. O opțiune mai bună ar fi spuma de poliester. Spuma de poliester este ieftină și ușor de modelat, precum și un conductor termic slab. In fabricarea cutiilor de pește, de exemplu, se folosestepolistirenul pentru proprietățile sale termice.

Pescarii trebuie să-și transporte peștele fără ca peștele să se încălzească, așa că, punând peștele în racitorul din polistiren, acest lucru poate fi realizat. Majoritatea termosurilor nu sunt doar dintr-un material termoizolant. Materialul izolant este adesea înconjurat de un alt material pentru rigiditate sau suport suplimentar. Astfel de exemple sunt metalul, plasticul sau cartonul.

Care este cel mai bun material de folosit?

Una dintre cele mai bune metode folosite în fabricarea unui termos pentru a preveni transferul de căldură este utilizarea unui vid. Deoarece nu există materie în vid, transferul de căldură nu poate fi efectuat prin conducție sau convecție. Transferul de căldură prin radiație are loc totuși, dar majoritatea căptușelilor de vid sunt argintate, astfel încât radiația să poată fi reflectată. Deci un vid sună ca materialul perfect de utilizat, dar de ce substanța se răcorește sau se încălzește în timp? Acest lucru se datorează faptului că aspiratoarele nu sunt perfecte, iar capacele de pe termos nu sunt izolate sub vid. Capacul unui termos izolat sub vid este zona cu cel mai mare flux de căldură.

Ce ar trebui să pun în termos?

Folosiți un termos pentru a împacheta alimente care au ceva sos sau lichid, cum ar fi tocană și supă. Un termos poate menține alimentele calde sau reci numai dacă are ceva sos sau lichid. Folosiți un termos pentru a ambala băuturile care trebuie ținute fierbinți cum ar fi cafeaua sau ceaiul sau reci ca laptele sau sucul.

Situatii cand ai nevoie de un termos bun si la ce ne ajuta el mai exact?

Majoritatea oamenilor presupun că un termos este folosit pentru a menține lucrurile fierbinți. Totuși, acesta nu este scopul exact al unui termos. Un termos este conceput pentru a minimiza cantitatea de flux de căldură între două medii (adică interiorul termosului și aerul exterior din jur). Fluxul de căldură nu este doar pierderea de căldură, ci și contabilizarea căldurii acumulate. Situațiile când avem nevoie de un termos bun sunt atunci când ne ajută la prevenirea pierderii de căldură atunci când termosul ține o substanță fierbinte și apoi ajută la prevenirea câștigului de căldură atunci când termosul ține o substanță rece.

Deci, un termos poate menține lucrurile fierbinți și reci. Termosurile nu sunt folosite doar pentru a vă menține cafeaua caldă pe tot parcursul zilei, dar sunt folosite și în laboratoare și experimente. Oamenii de știință folosesc termosuri în experimente pentru a menține experimentele la temperaturi constante. De asemenea, industriile folosesc termosuri pentru a reține gazele lichidizate sau pentru procesele de congelare rapidă. Ori de câte ori se dorește o temperatură scăzută, va fi folosit un termos.

De la supe calde la smoothie-uri reci, un termos vă oferă o mulțime de opțiuni pentru a vă bucura în siguranță de mâncare și băuturi atunci când sunteți departe de casă.

Autor