Bucuresti

Specialistii ne invata ce trebuie sa stim despre biofungicide si modul lor unic de actiune!

Specialistii ne invata ce trebuie sa stim despre biofungicide si modul lor unic de actiune!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
366

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Piata agricola actuala impune utilizarea de produse si substante corespunzatoare pentru a asigura prevenirea bolilor si obtinerea celor mai bune rezultate in agricultura. Totusi, tendinta se indreapta spre biofungicide si alte substante de tratament considerate ceva mai prietenoase cu mediul. Utilizarea de produse de pe piata pentru a face agricultura mai placuta si mai productiva este cu siguranta o decizie buna, chiar si in randul amatorilor. In plus, daca produsele achizitionate nu prezinta deloc riscuri pentru sanatate, este cu atat mai bine.

Ce intelegem prin biofungicide?

Conform celei mai simple definitii ale sale, biofungicidul este o subtanta de tratament si preventie bazata pe microorganisme, utilizata in agricultura pentru a asigura recolte sanatoase. Biofungicidul este o substanta organica, bazata be microorganisme, deci este la foarte mare cautare pe piata din ziua de azi. Bineinteles, celelalte tipuri de substante folosite in agricultura isi pastreaza importanta si utilitatea, insa un biofungicid este sigur in proportie de 100%, deci poate fi folosit de oricine, indiferent de principiile dupa care isi desfasoara activitatea. Cuvantul biofungicid poate avea mai multe intelesuri, insa de cele mai multe ori se refera la substanta folosita in agricultura bazata be un microorganism. Aceste microorganisme se gasesc deja in natura, la nivelul solului si a unor plante, deci sunt in totalitate substante organice.

Un avantaj solid al biofungicidelor (care se pot gasi si sub numele de fungicide natural) este ca acestea se pot folosi in 3 moduri diferite:

  • Tratamentul bolilor si infectiilor
  • Preventia problemelor
  • Controlarea unor microorganisme deja existente.

Un alt avantaj se refera la faptul ca se descopera din ce in ce mai multe microorganisme ce pot fi folosite ca biofungicide. Pe piata exista deja mai multe tipuri de biofungicide, alcatuite din fungi si bacterii ce se pot folosi pentru multa lucruri. Ei bine, pe piata continua sa apara noi biofungicide, asa ca merita cu adevarat sa aruncam un ochi asupra acestui tip de produse.

Cum actioneaza cele mai eficiente biofungicide?
Din moment ce exista mai multe tipuri de biofungicide pe piata, este evident ca si modurile de actiune sunt mai multe. Asadar, cele 4 tipuri in care poate actiona un fungicid natural sunt urmatoarele:

Antibioza - Substantele pe care le degajeaza biofungicidul opresc cresterea elementelor si organismelor daunatoare, cauzand moartea acestora.

Rezistenta - Acest principiu spune ca biofungicidul produce substante utile pentru plante, reusind sa creasca considerabil rezistenta lor in fata diferitelor boli.

Parazitare - Asa cum ii spune si numele, fungicidul natural poate fi unul care consuma organismul/factorul daunator sau chiar il paraziteaza pana cand acesta este inlaturat total.

Competitie - Acesti fungicizi practic ocupa locul unde organismele daunatoare se dezvolta, consumandu-le in acelasi timp si hrana, ducand in cele din urma la moartea lor. Biofungicidele sunt ideale pentru ca nu afecteaza in vreun fel sanatatatea noastra, sunt deosebit de eficiente atunci cand folosim produsul potrivit pentru daunatorul potrivit, si nu interactioneaza cu alte substante folosite (insecticide, ingrasaminte etc.)

Biofungicide de la A la Z
Magazinul Pesticide-AZ.ro are o experienta de peste 15 ani pe piata produselor destinate agriculturii. Fie ca sunteti in cautare de biofungicide sau alte produse (erbicide, insecticide, stimulatoare, ingrasaminte, repelenti, seminte etc.), alegerea produselor din magazinul Pesticide AZ este solutia cea mai inspirata. Pentru a fi siguri ca alegem biofungicidele potrivite si ca intr-adevar avem acces la produse de calitate inalta la preturi competitie, Pesticide-AZ este solutia! Comenzile se pot face atat online, cat si telefonic.

Autor