Bucuresti

Târg de Paște

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
427

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Târg de Paște

8 – 10 aprilie 2015, între orele 10 – 18

Piața Țărănească și Meșter(Ești)! vă invită în Săptămâna Mare, din 8 pană în 10 aprilie 2015, la Târgul de Paște, din curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român.

Gospodari și gospodine pricepute vă așteaptă să vă umpleți mesele de sărbătoare cu bunătăți specifice, făcute cu mult drag și după rețete din vechime: Cozonaci Domnești și Cozonac Bujor, specialitățile de pâine de la Târgul Domnesc, pască moldovenească și muntenească, fel de fel de plăcinte și prăjituri de casă. Vom face cea mai mare pască, se vor găti la fața locului multe bunătăți, se vor încondeia ouă după tehnici tradiționale.

Nu vor lipsi brânzeturile, preparatele din carne, fructele și legumele, verdețurile de primăvară, mierea, zacuștile, salatele, murăturile, dulcețurile și siropurile, ca la o piață țărănească autentică.

Zeci de meșteri populari și artizani vă așteaptă cu cadouri pentru cei dragi: decorațiuni specifice de Paște, sticlă și ceramică, lemn, bijuterii confecționate după tehnici specifice și din materiale diferite, starie țărănești de sărbătoare din cuferele bunicilor, dar și noi, confecționate și cusute de ultimii meșteri populari purtători de tradiție, fețe de masă și alte țesături, antichități țărănețsti și nu numai: mobilier din gospodăria țărănească, ceramică, obiecte din gospodărie, porțelanuri și multe altele.

Vă așteptăm deci, din 8 pană in 10 aprilie 2015, la Târgul de Paște de la Muzeul Național al Țăranului Român!

Intrarea este liberă!

Detalii:

Corina Berariu – Tactic Events

Tel: 0735 441 304

Mail: corina@tacticevents.ro

Facebook: https://www.facebook.com/ptaraneasca