Bucuresti

Târg de Sfântă Maria Mare

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 1 saptamana
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
495

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Târg de Sfântă Maria Mare

Fundaţia Kogaion 115 organizează, în perioada 14 – 16 august, între orele 10 și 19, Târg de Sfântă Maria Mare, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, nr. 3, cu intrare liberă.

Păstrând spiritul autentic al tradiţionalelor sărbători populare româneşti, meşterii prezenţi la târg îi aşteaptă pe bucureşteni cu o sumedenie de lucruri create de ei cu multă pricepere şi mult suflet: icoane pe lemn şi pe sticlă, ţesături tradiţionale din zona Moldovei sau Sighisoarei, costume tradiţionale din toate zonele etnografice, obiecte de gospodărie din lemn cioplit, măşti populare şi vase de ceramică.

Pentru cei care işi serbează ziua onomastică, puteţi găsi în târg cadoul perfect: ii minuţios brodate cu mătase sau cu mărgele, bijuterii din porţelan sau din alamă, împletituri din fibre naturale, obiecte de vestimentaţie picate manual, accesorii din piele, jucării din materiale ecologice, obiecte din sticlă modelată manual, plante de leac şi flori proaspete.

Se pot târgui pentru masa festivă fructe si legume de sezon, cozonaci bucovineni şi prăjituri de casă, vin de Vrancea şi miere, turtă dulce de Covasna, siropuri şi şerbeturi pe alese.

Pe Aleea Samurcaş şi în curtea interioară, iubitorii de antichităţi pot găsi obiectul mult dorit la colecţionarii de artă.

Mâncăruri delicioase, pentru toate gusturile, vor fi proaspăt gătite la ceaun sau la grătar, iar berea rece va stinge setea zilelor toride ale lui gustar: ciolan cu fasole, bulz cu mămăliguţă, sarmale, ciorbă de peşte, frigărui şi cârnaţi la grătar, însoţiţi de gogoşari umpluţi cu varză murată.

Organizator eveniment

Fundaţia Kogaion 115

Ligia Marica – Director de marketing

Mobil: 0722 274 803;

e-mail: ligia_marica@yahoo.com