Bucuresti

Târg de Sfânta Maria Mică

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 6 ani si 4 luni
Apartine de
Muzeul Taranului Roman
Vizualizari
476

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Târg de Sfânta Maria Mică

Fundaţia Kogaion 115 organizează Târg de Sfânta Maria Mică,

în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român,

în perioada 4 – 6 septembrie 2015

Cea mai mare sărbătoare a toamnei, Naşterea Maicii Domnului, adună laolaltă meşteri pricepuţi din diferite zone ale ţării. Aceştia îşi expun obiectele lucrate de ei cu multă măiestrie: covoare ţesute la război, icoane, chimire, ii brodate cu mătase, măşti populare, genţi şi accesorii din piele naturală, împletituri din fibre vegetale, straie și podoabe tradiţionale.

De aici, vizitatorii pot alege şi cadouri cu totul deosebite pentru cei dragi: obiecte de sticlărie sau de ceramică pictată, bijuterii din porţelan, vestimentaţie din lână împâslită, din in sau din mătase pictată manual, obiecte de decor confecţionate din tărtăcuţe, cosmetice naturale, jucării din lemn sau hăinuţe pentru copii.

Pentru mesele festive se pot târgui fructe şi legume proaspete, pâine făcută doar din ingrediente naturale la cuptor de lemne, brânzeturi proaspete şi afumate din lapte de capră sau de vacă, miere, vinuri pe alese, sucuri naturale, turtă dulce, cozonaci moldoveneşti, plăcinte, prăjituri de casă, dar şi baclava sau cataif.

La târg pot fi savurate şi preparate din gastronomia traditională: sărmăluţe în foi de varză cu mămăliguţă, fasole la ciaun cu ciolan afumat şi borş de crap, fără a lipsi de pe grătar micii, frigăruile sau cârnăciorii de oaie.

Anticarii din curtea interioară şi de pe Aleea Samurcaş sunt pregătiţi cu lăzi de zestre, blidare, unelte vechi de gospodărie, ciubere, lingurare, mobilier ţărănesc crestat sau pictat, costume populare autentice, ţesături tradiţionale, vase din ceramică.

INTRAREA ESTE LIBERĂ!

Program zilnic: 10.00-19.00

Organizator eveniment:

Fundaţia Kogaion 115

Ligia Marica – Director de marketing

Mobil: 0722 274 803

e-mail: ligia_marica@yahoo.com