Bucuresti

Targul de Carte Gaudeamus

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente educatie
Modificat
acum 2 ani si 1 luna
Vizualizari
194

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Targul de Carte Gaudeamus - editia a XVII-a - se va desfasura anul acesta intre 18 si 22 noiembrie, in Pavilionul Central al Romexpo din Capitala, informeaza organizatorii.

Incepand cu acest an, Targul International Gaudeamus va avea, la fiecare editie, un invitat de onoare. In 2010, invitatul de onoare este Belgia - Wallonie Bruxelles, optiune bazata pe afinitatile culturale comune si pe oportunitatile de cooperare si schimburi profesionale pe piata cartii, intre cele doua tari. Evenimentul marcheaza si presedintia belgiana a Consiliului Uniunii Europene in perioada iulie - decembrie 2010.

Presedintele de onoare al Targului International Gaudeamus 2010 este Jaques Dubois, filolog belgian, profesor de literatura moderna si de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precadere in sfera romanului politist si a operei lui Georges Simenon.

Precedenta editie a targului, care s-a desfasurat intre 25 si 29 noiembrie 2009, la Pavilionul Central al Romexpo din Capitala, a avut aproximativ 107.000 de vizitatori.