Bucuresti

Tendințe moderne în amenajările de interior

Tendințe moderne în amenajările de interior

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
77

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Frumusețea designului interior constă în abilitatea de a modela spațiul, de a adapta toate elementele constituente la stilul general și de a încorpora influențe care îmbunătățesc aspectul și funcționalitatea.

Tendințele moderne transmit bucuria de a trăi într-un spațiu versatil, în care un covor de PVC își găsește locul alături de un perete vegetal sau în care formele rotunjite sunt îndeajuns de puternice vizual pentru a delimita spațiile funcționale ale unei locuințe open space. În fiecare an moda decorațiunilor cunoaște schimbări notabile, care reflectă nu doar preferințele pentru anumite cromatici sau materiale, ci și mentalitatea dominantă în acel moment.

Așadar, o incursiune în tendintele moderne ale amenajărilor de interior reprezintă o călătorie care ne inspiră atât la nivel funcțional, cat și ideatic. Descoperă alături de noi care sunt tendințele care ne pot ajuta să amenajăm spațiile interioare într-o manieră modernă și funcțională.

Culori în nuanțe de pământ

Unul dintre trendurile care câștigă tot mai multă popularitate este alegerea unor culori ca verde măsliniu, ocru, umbra arsă, umbra naturală și brun. Folosirea lor la interior transmite căldură și conexiune cu spațiile naturale de la exterior. Și pardoseala în aceste culori este la modă, fie că vorbim de parchet, covor PVC sau gresie. Mobila și accesoriile din lemn sau care au culoarea lemnului contribuie la unitatea unui astfel de spațiu și transmit calm. Totuși, alegerea nuanțelor de pământ nu înseamnă că trebuie să te limitezi la o paletă neutră. O canapea de culoarea ciocolatei sau o ușă neagră aduc contrastul necesar pentru armonia camerei.

Forme rotunjite

Această tendință este o reîntoarcere la moda anilor ‘60-’70, dar cu accente moderne. Liniile drepte și cele curbe se întâlnesc pentru a pune în evidență volumele și delimita spațiile funcționale. Canapelele și mobilierul cu ondulații asimetrice oferă un aspect surprinzător, alungă monotonia și transmit ospitalitate, blândețe, rafinament și deschidere pentru dialog.

Spații multifuncționale

Pe măsură ce lucrul de acasă a căpătat tot mai multă amploare, oamenii s-au adaptat și au influențat tendințele în această direcție. Spațiile capătă dublă funcționalitate, iar camerele cele mai populare pentru amenajarea unei zone de lucru sunt sufrageria și bucătăria. Pe lângă spațiile dedicate muncii, poți organiza și locuri de joacă pentru copii în sufragerie, zone pentru exerciții fizice în camere mai puțin utilizate sau locuri de relaxare sub scări ori pe balcon.

Adaptează camera în funcție de activitățile pe care le faci. De exemplu, în colțul dedicat jocului nu trebuie să existe obiecte de sticlă sau contondente, iar pardoseala trebuie să fie moale. În schimb, în cea dedicată sportului îndepărtează covoarele, pentru că adună și eliberează praf și înlocuiește-le cu covoare PVC sau linoleum, care se curăță ușor și rezistă la frecarea și impactul cu greutăți ori alte dispozitive pentru fitness. Găsești linoleum într-o varietate mare de modele, astfel că poți obține un spațiu care să corespundă și cerințelor tale estetice.

Design biofilic

Designul biofilic este o tendință modernă care încorporează elementele naturale (materiale, lumină, plante) în amenajarea interiorului. Psihologii afirmă că acest tip de design este eficient în reducerea stresului și creșterea productivității. În plus, exprimă respectul față de natură și dorința de reconectare cu aceasta. Designul biofilic presupune experimentarea naturii prin:

  • Folosirea luminii naturale;
  • Aducerea apei în interior, prin fântâni artificiale mici, boluri sau acvarii;
  • Organizarea de grădini interioare, spații predominant verzi și pereți vegetali;
  • Utilizarea de materiale naturale;
  • Alegerea culorilor naturale;
  • Decorarea camerei cu tablouri, sculpturi sau figuri cu subiecte din natură.

Tendințele moderne în amenajări de interior nu presupun costuri mari, ci creativitate, adaptabilitate și legarea spațiului interior la spațiul natural exterior, atât la nivel practic, cât și conceptual. Și tu poți avea o locuință modernă, dacă ții cont de tendințele pe care ți le-am prezentat.

Sursa foto: pexels.com/photo/soft-couch-placed-near-potted-plants-5825553/