Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Tips & tricks pentru cea mai bună cafea acasă

Tips & tricks pentru cea mai bună cafea acasă

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Vizualizari
456

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Cafeaua aromată reprezintă un elixir puternic, care ne revigorează în fiecare dimineață. Pentru mulți dintre noi, cafeaua reprezintă unul dintre motivele pentru care așteptăm dimineața. O cană bună de cafea, îți poate crea o stare de spirit ridicată întreaga zi. Dacă iubești cafeaua, asigură-te că urmezi sfaturile de mai jos, pentru a prepara cea mai delicioasă ceașcă de espresso.

Cumpără cafea de calitate


O ceașcă de cafea senzațională constă în boabele de cafea pe care le folosești. Alege o cafea de calitate, 100% arabica, prăjită cât mai recent. Cafeaua proaspăt prăjită va avea o aromă mult mai puternică în prima lună de la data prăjirii. Boabele de cafea pot fi măcinate proaspăt, ori de câte ori dorești să savurezi un delicios espresso, cappuccino ori o cafea cu gheață.

Depozitează în mod corect boabele de cafea


Păstrează-ți boabele de cafea depozitate într-un borcan, în mod corect. Astfel, îi vei păstra aroma proaspătă pentru o perioadă îndelungată. Un borcan sau un recipient ce poate fi închis ermetic, este perfect pentru depozitarea boabelor de cap. Depozitează recipientul cu boabele de cafea, într-un loc răcoros și întunecat, departe de umiditate, pentru a păstra cât mai mult timp prospețimea cafelei. Prin urmare, te vei bucura în fiecare dimineață de o cafea care își va păstra calitățile și aroma.

Macină cafeaua înainte de preparare pentru o aromă maximă


Există anumite studii care spun că boabele de cafea măcinate, încep să își piardă aroma în 30 de minute de la măcinare. Așadar, cel mai bine este să macini cafeaua pe loc, chiar înainte de a prepara o ceașcă cu delicioasa licoare. Dimensiunea și consistența măcinării boabelor, contează, de asemenea, destul de mult. Măcinată prea grosier, vei avea o cafea slabă. Măcinată mult prea fin, vei supraextrage cafeaua și va avea un gust amar. Un espressor, dar și majoritatea aparatelor de cafea ce funcționează prin picurare, necesită o măcinare mediu-fină.

Măsoară cafeaua măcinată și folosește o cantitate ideală


A prepara o cafea bună, presupune folosirea unei cantități ideale de cafea, în funcție cantitatea pe care dorești să o bei, precum și aparatul de cafea. Folosirea unei cantității optime de cafea, în funcție de metoda de preparare, te va ajuta să pregătești o cafea puternică și savuroasă. Spre exemplu, pentru o cafea la ibric, pentru 160 ml de apă, folosește minim 10 grame. În ceea ce privește cafeaua la espressor, vei avea nevoie de minim 7g de cafea proaspăt măcinată, la o ceașcă de băutură.

Folosește o apă curată, fără gusturi și mirosuri neplăcute


Calitatea apei pe care o folosești reprezintă un alt aspect pentru prepararea cafelei. Asigură-te că folosești o apă de calitate, fără gusturi și mirosuri străine. Apa dură, plină de minerale, nu va putea extrage și lega particulele de cafea. Astfel, vei obține o cafea slabă. Conținutul mare de minerale va duce la depunerile de calcar și va necesita detartrarea aparatului mai des. Pe de altă parte, apa puternic filtrată poate duce la o supra-extracție și o cafea amară. Apa ușor filtrată sau distilată, este perfectă pentru pregătirea unei cafele delicioase, pline de aromă, cu o spumă perfectă.

Setează temperatura potrivită pentru a prepara cafeaua


Temperatura potrivită pentru apa care prepară cafea, este de asemenea importantă. Un espresso de 25 de ml, cu o cantitate de 7 grame de cafea proaspat măcinată, necesită o temperatură de 92 de grade Celsius. Temperatura mai mare va arde cafeaua, în timp ce o termperatură mai mică, nu va extrage toată aroma.

Încălzește ceștile de cafea înainte de prepararea cafelei


Înainte de a porni espressorul de cafea sau de a turna cafeaua dintr-un ibric Moka, folosește cești de cafea preîncălzite. Acest lucru va adăuga un plus de savoare finală gustului de cafea. Pentru fiecare metodă aleasă de preparare a cafelei, vei avea nevoie de boabe de cafea de calitate, proaspăt măcinate, prăjite perfect, aromate și o apă curată, fără gusturi străine.

Acum că ai aflat câteva mici trucuri pentru a prepara cea mai bună cafea acasă, caută boabele de cafea proaspăt măcinate, 100% Arabica, păstreaz-o într-un recipient închis ermetic, macină cafeaua înainte de preparare, folosește o apă ușor filtrată, setează temperatura și pornește butonul espressorului pentru o băutură aromată, care să îți încânte papilele gustative.

Daca esti iubitor de cafea avem o veste buna. Pe magazinul online EspressoCafe.ro gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea boabe de top direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro