Bucuresti

Tipuri de piese auto, avantaje și dezavantaje

Tipuri de piese auto, avantaje și dezavantaje

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Vizualizari
591

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cele mai neplacute dimineti sunt cele in care te trezesti, pornesti cu incredere catre masina, pentru a merge la munca si realizezi ca aceasta nu mai functioneaza. Evident, un service si achizitia de piese auto este imperativ necesara. Ce cumperi insa? Pentru fiecare producator auto exista zeci de producatori de piese, cu preturi diferite si cu calitate diferita. Cum stii care sunt variantele cele mai bune pentru tine?

Pentru a afla asta, un prim lucru pe care trebuie sa il stii este raspunsul la intrebarea: cate tipuri de piese auto exista pe piata. Din fericire, nu sunt atat de multe. Daca eliminam piesele contrafacute, avem la dispozitie 3 tipuri: piese auto originale, piese auto aftermarket si piese auto second hand, care pot fi atat originale cat si aftermarket.

Piesele auto originale

Daca ai un buget consistent si vrei o calitate superioara, cel mai bine este sa cumperi piese auto originale. Acestea sunt piesele prezente in ansamblul masinii tale inca de pe linia de productie si cu siguranta au cea mai buna calitate. Din pacate, piesele auto originale sunt produse de catre un singur producator si de multe ori au preturi ceva mai mari decat alte tipuri de piese.

Piesele auto aftermarket

O combinatie perfecta intre pret si calitate este oferita de piesele auto aftermarket. Asemanatoare cu piesele auto originale, piesele aftermarket sunt produse de un numar mai mare de producatori, special pentru masina ta. Desi sunt supuse la ceva mai putine teste si nu sunt intotdeauna recomandate de catre producatorul masinii, pot avea o calitate superioara. Daca alegi sa cumperi piese auto aftermarket este bine sa ai foarte mare grija la numele producatorului. Cel mai bine este sa optezi pentru un producator de incredere, ce are review-uri bune pe forumurile de specialitate si reuseste sa denote calitatea.

Piesele auto second hand

O ultima varianta pentru care poti opta este cea a pieselor auto second hand. Nu este cea mai recomandata solutie, insa daca ai un buget scazut si ai nevoie urgenta de piese auto, este o varianta buna. Evita, totusi, sa cumperi piese auto vitale pentru automobilul tau, cum ar fi placutele de frana si ai mare grija la vanzator. Piesele auto second hand pot fi intacte, provenite de la masini accidentate sau de la masini mult prea vechi sau pot fi extrem de uzate, ceea ce duce la cheltuieli foarte mari pe termen lung.

Autor