Bucuresti

Top 4 saltele pentru 2023: sfaturi și exemple

Top 4 saltele pentru 2023: sfaturi și exemple

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
72

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Oamenii își petrec cea mai mare parte a vieții în pat, motiv pentru care merită să investești în confort și sănătate. Salteaua joacă un rol important în calitatea somnului de care te bucuri în fiecare noapte. De la poziția corpului, până la anumite nevoi speciale, salteaua potrivită te ajută să rezolvi o serie diversă de probleme.

Iată câteva recomandări pentru 2023 în materie de saltele, în funcție de tehnologie, materiale și nevoilor cărora se adresează:

1. Saltele cu arcuri


Saltelele cu arcuri nu sunt de domeniul trecutului, deoarece, în prezent, se folosesc materiale de calitate și combinații potrivite pentru a susține o greutate mai mare și pentru a asigura o poziție ideală a corpului în timpul somnului. Arcurile din oțel oferă o susținere bună și ventilați, iar acum găsești pe piață și saltele cu o combinație de arcuri și spumă cu memorie. Alege din gama de saltele de pat de la Mezoni modelul potrivit pentru dimensiunea patului din dormitor și bucură-te de confort sporit.

2. Saltele ortopedice


Poziția corectă în timpul somnului este obligatorie pentru fiecare persoană care ține la sănătatea organismului pe termen lung și scurt. Cei mai mulți oameni au o poziție incorectă pe tot parcursul nopții, care pune presiune pe coloana vertebrală. Atât salteaua, cât și perna, trebuie alese în funcție de nevoile specifice a celor care se odihnesc în pat. Saltelele ortopedice oferă un nivel înalt de susținere, sunt potrivite pentru persoanele care transpiră în timpul nopții. Acestea se aleg și în funcție de poziția pe care o ai cel mai des în timpul somnului. De exemplu, cei care dorm pe o parte au nevoie de o saltea ortopedică moale spre medie, în timp ce pentru cei care dorm pe spate se potrivește una tare.

3. Saltele cu spumă cu memorie


Spuma cu memorie este unul dintre cele mai căutate materiale când vine vorba de saltele. Aceasta funcționează pe baza căldurii corporale, care ajută spuma să se înmoaie și să se plieze pe formele corpului. În timp, aceasta „memorează” poziția corpului din timpul somnului, iar coloana rămâne dreaptă pe tot parcursul nopții. Dacă suferi de probleme ale spatelui, precum durerile lombare, sau dacă dormi foarte des pe o parte, o saltea cu spumă cu memorie merită investiția. O astfel de saltea te va ajuta să reduci durerile după o noapte de somn și să eliberezi tensiunea de la nivelul coloanei.

4. Saltele cu arcuri împachetate


Saltelele cu arcuri împachetate fac parte din tehnologia avansată de care se bucură clasicele saltele cu arcuri în prezent. Pentru mai mult confort, arcurile sunt împachetate individual, ceea ce ajută și la reducerea zgomotului și asigurarea mai multor puncte de susținere. Calitatea arcurilor și numărul acestora influențează bugetul pe care trebuie să-l pregătești pentru o astfel de saltea. Este recomandat să optezi pentru o saltea cu arcuri împachetate care are și un strat de spumă în partea superioară. În acest fel crește considerabil nivelul de confort din timpul somnului.

Alege salteaua potrivită pentru patul tău în 2023 și nu face compromisuri în ceea ce privește calitatea. Asigură-ți un buget stabilit în funcție de saltelele superioare de pe piață și transformă-ți complet somnul.

Sursa foto: pexels.com