Bucuresti

Top 5 atracții turistice în Rhodos, Insula Cavalerilor

Detalii

Categorie
Stiri Turistice
Modificat
acum 2 saptamani si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
290

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cea mai mare insulă din Marea Egee și a patra ca mărime din Grecia, Rhodos este un loc fascinant unde turiștii se pot bucura de plaje pitorești, sporturi nautice și adevărate lecții de istorie antică. Vă prezentăm în continuare cele mai îndrăgite atracții turistice de pe Insula Cavalerilor, un ghid de călătorie pentru Insula Rhodos de care să vă bucurați în următoarea vacanță, alături de un vin tradițional, dulce și aromat, oferit de oamenii ospitalieri ai insulei:

Orașul vechi

Centrul istoric din Rhodos este un labirint cu peste 200 de străduțe pietruite ce dezvăluie o lume tainică de case vechi cu flori la ferestre și ziduri albe cu modele albastre, în stilul arhitectonic atât de frumos al cartierelor grecești tradiționale. Orașul vechi face parte din patrimoniul mondial UNESCO, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase și bine conservate situri urbane medievale din Europa.

Palatul Marelui Maestru

Un important punct de atracție al orașului vechi din Rhodos este Palatul Marelui Maestru, o cetate bizantină transformată în reședință a Cavalerilor Ordinului Sfântului Ioan, apoi în palat regal de vacanță, iar astăzi este un muzeu impresionant, cu turnuri și ziduri crenelate, mozaicuri, statuete și obiecte de artă de mare valoare.
De aici turiștii au o panoramă superbă asupra întregii insule și pot observa peisajele superbe din Lindos sau pot pleca în excursii către zona antică Ialyssos și cea medievală Kamiros.

Strada Cavalerilor

O atracție turistică interesantă din Rhodos este Strada Cavalerilor, una dintre cele mai bine conservate drumuri urbane medievale din Europa. Impresionează prin colecția de hanuri pe care le găzduiește, cu arhitecturi tradiționale specifice fiecărui neam care a trecut pe aici, din antichitatea elenă până la influențele franceze, provensale, spaniole și italiene.

Kallithea


Un obiectiv turistic apreciat de toți vizitatorii insulei Rhodos este Kallithea, o stațiune cosmopolită, cu plaje superbe așezate idilic în golfuri stâncoase, cu ape limpezi. Principala atracție o reprezintă băile romane ce sunt construite în stil Art Deco oriental și au o arhitectură unică, pusă în valoare de amenajări peisagistice spectaculoase. Plaja Faliraki, Golful Ladiko, Anthony Quinn Bay sunt cele mai cunoscute plaje din zonă, perfecte pentru iubitorii de sporturi nautice, iar pasionații de cultură și religie pot să viziteze aici Mănăstirea Profitou Ilia Koskinou, care păstrează de sute de ani tradițiile ortodoxe ale insulei.

Valea Fluturilor

Petaloudes înseamnă fluturi în limba greacă și este numele unui loc senzațional din Rhodos, care găzduiește un habitat unic pentru reproducerea unor specii de fluturi mediteraneeni, care au colorit feeric și înfrumusețează în fiecare vară insula cu spectacole de nuanțe și lumii. Natura spectaculoasă din Valea Fluturilor este mândria localnicilor și totodată rerprezintă un motiv excelent de a vizita această zonă a insulei, unde se află păduri de plopi, cascade pitorești și lacuri cu apă dulce, reprezentând singura sursă de apă potabilă din Rhodos.

Cunoscute sub denumirea de Seven Springs, izvoarele minune ale insulei sunt obiective turistice renumite, unde vizitatorii se bucură de un adevărat paradis natural, o oază de răcoare pe timp de vară și un loc de relaxare potrivit în orice anotimp.

Insula Cavalerilor sau Insula Soarelui cum o numesc grecii, Rhodos își așteaptă oaspeții pe toată durata anului, iar o vacanță pe aceste meleaguri cu natură impresionantă și istorie tumultoasă reprezintă o alegere ideală pentru relaxare, sport sau drumeții.

Sursa foto: drive.google.com/file/d/1esyCAVu87PC0rIoJRBkanTal3kNbTtDj/view?usp=sharing

Filtre

Destinatii oferite: Grecia
Servicii: Circuite turistice cu ghid