Bucuresti

TOP 5 produse de dimensiuni mari care pot fi RECICLATE

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 saptamani si 2 zile
Vizualizari
301

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Se intampla adesea ca obiectele din casa sau pe care le folosesti in mod constant sa se strice si sa trebuiasca sa fie inlocuite. Din acest motiv, reciclarea electrocasnicelor si nu numai poate fi facuta intr-un mod foarte usor de catre oricine. Prin urmare, daca nu mai poti folosi robotii de bucatarie si vrei sa contribui si tu la salvarea planetei, trebuie doar sa dai un telefon si sa duci produsele electrice la un centru de reciclare din orasul tau. Reciclarea deseurilor reprezinta o modalitate excelenta de a conserva resursele naturale ale Terrei.

Iata care sunt electrocasnicele mari pe care le poti duce la reciclare

  • Frigider

Daca ai avut un frigider timp de foarte multi ani, iar in cele din urma, acesta s-a defectat, nu trebuie demontat si componentele aruncate la intamplare in ghena de gunoi. Este mult mai bine sa te informezi cu privire la locatia unui centru in care poate fi dusa aparatura stricata, astfel incat aceasta sa poata fi refolosita intr-un fel sau altul.

  • Microunde

In cazul in care aparatul tau cu microunde nu mai funcționeaza la capacitate maxima, nu trebuie sa gasesti o familie saraca caruia sa-l oferi, ci este mult mai bine sa-l dai spre reciclare. Cea de-a doua varianta este cea mai buna, deoarece nu necajesti pe nimeni cu un aparat care abia mai incalzeste mancarea. Invata sa gandesti in mod cat mai practic si orientat catre rezultate, ca sa iei intotdeauna cele mai bune decizii.


  • Masina de spalat rufe

Toata lumea are nevoie din cand in cand de o masina de spalat rufe noua, fiindca acest tip de electrocasnic este folosit in mod constant si se defecteaza cu rapiditate, de cele mai multe ori. Este indicat ca in cazul in care vechea masina nu mai functioneaza, sa cumperi un model performant si de calitate superioara care sa o inlocuiasca. Pentru aceasta, consulta cu atentie ofera magazinelor specializate in comercializarea de electrocasnice, cum este si Ideall.ro si fa cea mai buna alegere pentru tine si familia ta. Cat despre vechea masina de spalat, si pe aceasta poti sa o duci cu incredere la un centru de reciclare.

  • Aragaz

Dupa cum ti-ai dat seama deja, poti duce la reciclare orice electrocasnic regasit in bucatarie si nu numai. Prin urmare, daca pana acum aruncai la gunoi aparatele defecte, trebuie sa stii ca aceasta nu este o varianta optima. De foarte putine ori exista cineva care sorteaza deseurile colectate, astfel incat anumite produse sa poata fi refolosite dupa reciclare. In plus, multe dintre acestea contin substante toxice, de aceea debarasarea trebuie facuta in conditii de siguranta, de catre specialisti, asa cum se intampla la centrele de reciclare.

  • Laptop

In cazul care nu ai nimic de reciclat in bucătărie, poate ai un laptop pe care nu-l mai folosesti de foarte multi ani. Daca nu te gandesti sa-l repari sau sa-l oferi cuiva spre utilizare, informeaza-te cu privire la programul de reciclare a produselor electrice.

In cele din urma, invata sa fii un cetatean model si sa incerci sa folosesti cat mai putin din resursele naturale ale Pamantului, pentru ca planeta sa mai supravietuiasca mult timp de acum incolo. Prin urmare, recicleaza, pentru a fi un exemplu pentru cei din jurul tau.

Sursa foto: Pixabay.com