Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Top 9 meserii bine plătite care nu necesită studii superioare

Top 9 meserii bine plătite care nu necesită studii superioare

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
574

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

În ciuda problemelor cu forța de muncă despre care se vorbește tot mai mult, există meserii în România care sunt bine plătite și pentru care nu sunt necesare studii superioare. În cazul acestor profesii, un curs de calificare deschide anumite oportunități, care dacă sunt exploatate pot conduce spre o carieră de succes.

În foarte multe domenii de activitate au fost înregistrate probleme cu lipsa personalului calificat. Deși mulți tineri reclamă faptul că sunt plătiți cu minim pe economie pentru meserii pentru care li se cer studii superioare, există și excepții. Sunt câteva profesii în România, bine plătite, pentru care orice aspirant poate aplica, fără a avea facultate. Cursurile de inițiere în aceste domenii sunt specifice și asigură intrarea pe piața muncii, ulterior, dacă meseriile sunt de interes, angajații se pot reîntoarce la școală pentru a accede la posturi ce necesită studii superioare.

1. Pilot de elicopter

Dacă sunteți pasionați de zbor și vă doriți să vedeți lumea de sus, puteți urma un curs de pilot de elicopter. Este o investiție pe care o veți face, cursurile vă scot ceva bani din buzunar. Totuși, după multe ore de teorie și simulări, dacă sunteți cu adevărat pasionat, puteți să vă îndreptați către o carieră în acest domeniu de activitate. Este o meserie bine plătită, cu multe satisfacții, dar și cu ceva sacrificii de făcut înainte de a ajunge în acel punct în care puteți să scoateți bani frumoși.

2. Fotograf


Vă place fotografia și credeți că este doar o pasiune? Ea se poate transforma într-o profesie bine plătită, dacă rezultatele muncii sunt cu adevărat fantastice, chiar și fără a avea studii superioare. Contractele pentru fotografi profesioniști pot fi bănoase, dar trebuie să aveți ceva cunoștințe și cursuri de fotografie, plus echipamentele necesare, de calitate. Și în acest caz este vorba de o investiție mare, dar care poate fi profitabilă pe termen lung.

3. Antrenor personal


Cum pandemia a adus o perioadă de inactivitate și imposibilitatea deplasării la sălile de gimnastică, multe persoane au ales să caute antrenori personali cu ajutorul cărora să facă mișcare în propriile case, folosind tehnica modernă. Așadar, această meserie poate fi una destul de bună, nu necesită neapărat studii superioare, iar rezultatele pot atrage noi clienți și faimă. Un antrenor bun poate ajuta o persoană dornică să slăbească într-un mod sănătos, atât prin exercițiile fizice, cât și printr-o dietă personalizată, întreaga activitate putând să se desfășoare în fața ecranului unui laptop.

4. Însoțitor de zbor


Cursele aeriene s-au rărit în pandemie, dar domeniul aviatic este un teritoriu în plină expansiune. Cererea tot mai mare de curse private, înseamnă un număr crescut de piloți, dar și de însoțitori de zbor. Pentru cursurile de stewardesă nu sunt necesare studiile superioare. Dacă vă place această meserie bine plătită, după ce urmați cursurile de inițiere, vă puteți completa și desăvârși pregătirea în timp ce practicați această profesie.

5. Controlor de trafic aerian


O altă meserie bine plătită și de viitor este cea de controlor de trafic aerian. Deși poate fi considerat un job presant, provocarea poate fi benefică dacă vă doriți o carieră în domeniul aviatic. Cursurile pentru controlor de trafic aerian de început nu sunt pentru orice buzunar, dar reprezintă o investiție personală de viitor.

6. Hair Stylist


Nu pare că vorbim de o meserie bine plătită, nu-i așa? Un hair stylist bun poate însă, câștiga mult mai mult decât salariul mediu pe economie într-o singură lună. Profesia lor este utilă, practică și necesară.

7. Electrician


Instalația electrică într-o casă nu se schimbă doar când se trece la renovare. Oricând pot apărea situații neprevăzute, pentru care este nevoie de un electrician bun. Profesia este bine plătită, nu necesită studii superioare, iar vorba veche “meseria este brățară de aur” se aplică perfect în acest domeniu.

8. Mecanic


O altă meserie bine plătită este cea de mecanic. Deși se spune de multe ori că este o meserie pe cale de dispariție, un mecanic bun poate câștiga mii de lei pe lună, fără să aibă nevoie de studii superioare pentru a profesa.

9. Tehnician întreținere centrale termice


Sunt orașe în care aproape jumătate dintre apartamente și case au montate centrale termice. Nu există an în care să nu aveți nevoie de o verificare pentru a vedea stadiul echipamentului, iar când apar problemele, în sezonul rece, această profesie se dovedește una dintre cele mai solicitante. Pentru această meserie bine plătită nu este nevoie de studii superioare, priceperea este atributul principal.

Sunt destul de multe meserii bine plătite în România pentru care nu aveți nevoie de studii superioare. Noi am prezentat doar 9 dintre acestea. Dacă vă aflați în căutarea unui job, trebuie să vă gândiți ce abilități și cunoștințe dețineți, ce vă pasionează, iar apoi trebuie să vă îndreptați către cursuri de specialitate.

Sursa foto: pexels.com/photo/engineers-in-flight-simulator-3862143/

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro