Bucuresti

Transformarea digitală în departamentul de resurse umane cu ajutorul unui soft HR configurabil

Detalii stire

Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
71

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Departamentele HR au cunoscut schimbări signifiante în ultimii ani, iar pentru a putea face față, soluții precum un soft HR sau un modul de administrare personal si salarizare au început să devină o necesitate. Știm cu toții faptul că specialiștii de resurse umane reprezintă un pilon de bază în cadrul unei companii. Ei sunt cei care ghidează noii angajați încă din procesul de recrutare și cei care sprijină forța umană din organizație în momentele dificile.

Totuși, în perioada pandemică, stilul de muncă al specialiștilor HR a cunoscut multe sincope. În special dacă aceștia nu au avut instrumente digitale precum un soft HR sau un modul de administrare personal si salarizare cu care să își poată desfășura activitatea mai eficient. Mai mult, faptul că mulți angajați au lucrat de acasă a făcut ca gestionarea de personal să devină și mai grea pentru aceștia. Din această cauză, în prezent, multe dintre companiile de pe piața românească, au început un proces de transformare digitală a departamentelor HR. În cele ce urmează, vom trece în revistă care sunt avantajele principale pentru introducerea unui soft HR digital în compania ta și care sunt pașii de urmat pentru a începe și tu procesul.

Avantajele implementării unui soft HR digital în companie

Așa cum am menționat deja, multe dintre companii au început procesul de transformare digitală alături de un soft HR sau cel puțin de un modul de administrare personal si salarizare. Astfel că nu e de mirare faptul că specialiștii preconizează că piața soluțiilor software de HR va înregistra o creștere de 9% la nivel internațional până în anul 2027. (SumHR, 2021). Dacă și tu ești în procesul de transformare digitală al companiei, sau dacă încă nu ești hotărât ce alegere să faci pentru departamentul tău de HR, venim spre tine cu câteva avantaje pe care digitalizarea ți le poate aduce.

  • Un soft HR vine cu un plus de eficiență pentru companie

Utilizarea unui soft HR, eficientizează diverse activități ale departamentului de resurse umane. Spre exemplu, un modul de administrarea personal si salarizare va permite cu ușurință accesul la toate dosarele angajaților la un click distanță. Mai mult, în acest dosar digital, ai toate informațiile de care ai nevoie pentru o gestionare optimă a întregului personal.

Totodată, cu ajutorul unui soft HR, specialistul de resurse umane poate transmite mai rapid documente de interes către angajați, sau poate să le ofere independență sporită printr-un modul de self-service. Astfel, fiecare angajat va avea acces la documente importante pentru el, acces la datele personale și profesionale, cât și la un istoric al veniturilor. În același timp, aspectele precum: recrutarea, generarea rapoartelor, modificarea organigramei sau procesele de evaluare și trainig pot fi făcute din platforma softului de HR. În această manieră, fiecare operațiune devine mai simplă și mai rapidă.

  • Optimizarea activității remote și hibrid

Un alt avantaj de luat în calcul este faptul că prin intermediul unui soft HR sau al unui modul de administrare personal si salarizare, poți gestiona mai ușor activitatea colegilor care lucrează remote sau hibrid. Spre exemplu, onboarding-ul noilor colegi se poate desfășura în mediul online. Semnarea actelor adiționale, sau a altor documente interne se realizează cu ajutorul unei semnătură electronice calificate și nu în ultimul rând, pontajul e gestionat mai rapid, dacă deții un modul de Work from Home pentru angajații tăi. Astfel, fiecare cerere sau solicitare poate fi rezolvată într-un timp mai scurt și cu mai puțin efort.

Alte avantaje pe care ți le poate oferi un soft HR sunt: respectarea legislației în vigoare, deoarece aceste soluții sunt mereu actualizate cu ultimele norme legislative în vigoare, precizie și acuratețe crescută în realizarea task-urilor zilnice, eliminarea task-urilor manuale repetitive, accesul la o echipă de support calificată pentru a te ajută în momentele de impas, eliminarea erorilor prin procesarea automată și rapidă a datelor.

Alege transformarea digitală printr-un proces organizat

Dacă după ce ai citit argumentele favorabile unui soft HR și îți dorești ca procesul de administrare personal si salarizare să se desfășoare mai eficient în compania ta, te invităm să începi procesul într-un mod organizat.

Câteva sfaturi în acest sens:
  1. Implică angajații în procesul de stabilire a cum să implementați soluțiile digitale în companie.
  2. Stabiliți nevoile companiei și ariile în care este necesară schimbare.
  3. Caută companii de încredere și apelează la demo-uri gratuite pentru a vedea dacă soluțiile se pliază pe nevoile companiei tale.
  4. Informează și educă angajații cu privire la noul mod de lucru.
UCMS by AROBS – companie de soluții software cu 25 de ani experiență

Dacă te gândești să treci la acțiune, îți facem cunoștință cu UCMS by AROBS, una dintre cele mai inovatoare companii românești, specializată în dezvoltarea de soluții integrate de management al resurselor umane și salarizare, cu o experiență de peste 25 de ani pe piața din România. Compania deține un soft HR cu 19 module distincte printre care se numără: un modul de administrare personal si salarizare, un modul pontaj electronic, recrutare, training, evaluare personal și multe altele. Dacă îți dorești să beneficiezi de un demo gratuit, contactează-i pe e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720 534 424.

Sursa foto: Freepik.com