Bucuresti

Un software de recrutare, soluția pentru a găsi mai rapid candidații potriviți

Un software de recrutare, soluția pentru a găsi mai rapid candidații potriviți

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Seo 365
Vizualizari
348

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ultimii ani au adus multe schimbări pe piața muncii, iar soluții precum soft salarizare, soluție de resurse umane, software pentru managementul documentelor, software recrutare și așa mai departe, au cunoscut un trend ascendent.

Mai mult, odată cu începerea pandemiei, nu doar viața personală a avut de suferit. Spre exemplu, modul în care oamenii au început să se raporteze la muncă s-a schimbat și el. Angajații și-au modificat prioritățiile și odată cu acestea, s-a schimbat și modul în care oamenii își doresc să muncească. Sintagme precum Marea Demisioneală sau Marea Resetare au devenit tot mai viralizate, astfel că ne așteptăm ca anul 2022 să aducă și el multe schimbări în domeniul profesional.

Pentru a fi pregătite și pentru a putea face față tuturor provocărilor, companiile au început să utilizeze diverse soluții software care să le ușureze munca repetitivă. Printre cele mai solicitate astfel de soluții se numără: soluții de tipul software recrutare, un soft resurse umane complex și bineînțeles un soft salarizare. Toate acestea, corelate, ajută departamentul de resurse umane să automatizeze diverse procese și astfel să câștige timp pentru alte subiecte, atât de importante în contextul actual.

În continuare, vom aduce în discuție ce reprezintă un software recrutare și cum anume te poate ajuta să te pregătești pentru procesul de recrutare.

Software recrutare – un instrument util pentru recrutarea angajaților

După cum am menționat deja, soluțiile software, fie că vorbim despre un soft salarizare sau un soft de HR au cunoscut trenduri ascendente odată cu începerea pandemiei. Dacă ar fi să ne uităm puțin la cifre, sursele arată faptul că se estimează ca până în anul 2025, piața soluților software de HR va cunoaște o creștere de 9,4% față de cifrele raportate în anul 2017.

Trecând la statisticile referitoare la un software recrutare, conform studiului realizat de Capterra, 94% dintre recrutorii și profesioniștii care angajează spun că utilizarea unui software recrutare a avut un impact pozitiv asupra procesului de angajare. Mai mult, statisticile arată că în medie, un candidat cu potențial ridicat va fi disponibil 10 zile până când o companie îi va face o ofertă (sursă: Talent Now). Asta înseamnă că fără soluțiile potrivite (soft salarizare sau soft HR), un specialist resurse umane nu va putea aloca timpul necesar procesului de recrutare și astfel poate pierde candidați valoroși pentru companie.

Luând în considerare aceste statistici, putem spune că fără digitalizarea procedurilor rutinice cu ajutorul noilor soluții de tipul soft salarizare, soft HR sau software recrutare, companiile vor face față tot mai greu provocărilor care urmează.

Astfel este important să cunoaștem beneficiile pe care acestea ni le adus. Spre exemplu, dacă e să ne referim la un software recrutare, acesta poate eficientiza întregul proces de atragere a unui nou candidat. Primul pas ar fi definirea unui profil de candidat, pe baza informațiilor actualilor angajați. Ulterior, toate CV-urile vor fi centralizate în aceeași bază de date, chiar și cele care vin de pe site-uri de specialitate, precum BestJobs sau eJobs. În momentul în care un candidat se consideră a fi potrivit pentru un post, responsabilul de recrutare va planifica întregul proces de intervievare prin intermediul aplicației.

Se va crea un calendar pentru fiecare candidat, se pot trimite e-mailuri direct din aplicație în care candidatului îi sunt comunicate toate informațiile necesare. Totodată pe fiecare proiect de recrutare se oferă posibilitatea de alocare a unui comitet de evaluare al candidatului. Astfel fiecare responsabil va fi notificat când îi va fi necesară intervenția și va putea lăsa feedback după fiecare participare. În acest fel întregul proces este cu mult automatizat.

Transformarea digitală – un pas iminent pentru succes

Statisticile ne arată faptul că fără instrumente digitale care să ne ușureze munca de HR (soft HR sau soft salarizare), companiile nu vor putea face față viitorului care se apropie. Astfel, dacă îți dorești să ai parte de soluții de calitate, cu experiență pe piață, îți facem cunoștință cu True HR și dp-Payroll. O soluție de resurse umane care are integrat și un software recrutare (True HR) și un soft salarizare complex care îți pune la dispoziție 19 module distincte (dp-Payroll). Soluțiile sunt furnizate de UCMS by AROBS, o companie cu 25 de ani pe piața românească și cu o echipă de dezvoltatori experimentați. Dacă îți dorești să afli mai multe despre ce oferă compania, poți lua legătura cu specialiștii UCMS prin e-mail: sales@ucms.ro sau la numărul de telefon: 0720534424.