Bucuresti

Unde gasesti cea mai buna si ieftina statie de ITP

Unde gasesti cea mai buna si ieftina statie de ITP

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 3 luni si 3 saptamani
Apartine de
Auto Almira
Vizualizari
882

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Orice proprietar de masina este nevoit ca la fiecare 2 ani sa efectueze Inspectia Tehnica Periodica sau mai simplu ITP. ITP-ul se poate efectua numai in puncte de inspectie tehnica auto omologate de Registrul Auto Roman. Inainte de a merge la ITP trebuie sa pregatim atat actele necesare cat si masina.

Autovehiculele care se prezinta cu parbrizul fisurat, cu farurile sparte sau crapate sau cu anvelope de alta dimensiune fata de ce este mentionat in cartea de identitate a masinii sunt respinse de la ITP fara drept de apel. Pentru a benificia de cele mai bune servicii dar si de un ITP ieftin la Auto Almira trebuie sa alegem o statie de ITP cu echipament de calitate dar si cu echipa de specialisti.In urma ITP-ului, masina este verificata de noxe, frane, jocuri de articulatii, lumini dar si estetica.

Fiecare posesor de masina stie ca momentul in care trebuie facut ITP-ul la masina este unul plin de periptii si stres incepand de la acte care treuie sa fie in regula iar in intervalul dintre doua ITP, "detinatorul vehiculului rutier are obligatia de a asigura mentinerea acestuia intr-o stare tehnica corespunzatoare, in vederea incadrarii in normele tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si in categoria de folosinta conform destinatiei, utilizand in acest scop numai sisteme, echipamente, componente, entitati tehnice, piese de schimb, materiale de exploatare si dotari obligatorii de origine sau omologate/certificate conform legislatiei in vigoare".

Autoturismele prezentate la inspectia tehnica periodica trebuie sa fie curate, in special caroseria, sasiul, ansamblurile si subansamblurile ce urmeaza sa fie controlate. Mai mult, ele trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominala. In general, inspectia tehnica periodica presupune mai multe operatiuni, printre care se numara: identificarea masinii (se verifica seria caroseriei si a motorului), verificarea aspectului exterior/interior al masinii, precum si verificarea instalatiei electrice. De asemenea, se testeaza franele si se verifica daca farurile, stopurile si semnalizarile functioneaza corespunzator. Totodata, este controlat mecanismul de directie, rotile si jantele si se inregistreaza nivelul de emisii poluante ale masinii. Autoturismul va fi si fotografiat.

Astfel pentru ca intreg procesul sa decurga repede si fara probleme, deoarece exista riscul ca RAR-ul sa blocheze masina in statia de ITP, in primul rand este de recomandat gasirea unui service auto care are un punct de Inspectie tehnica auto omologat de Registrul Auto Roman. Exista statii ITP ieftine si cu servicii de calitate, unde poti gasi ITP la 100 ron pentru autoturisme pe benzina saudiesel si 90 ron pentru 4x4 si utilitare.

Autor