Bucuresti

Vacanță de lux în România: 5 destinații superbe

Vacanță de lux în România: 5 destinații superbe

Detalii

Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 2 saptamani si 3 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
79

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Susținem cu tărie city-break-urile sau concediile în alte țări, dar asta atâta timp cât nu uităm ce minunății are de oferit și propria noastră țară. Poate că nu știai asta, dar ai chiar și în România oportunitatea de a te bucura de vacanțe de lux, grație cazărilor premium, dar și obiectivelor turistice a căror frumusețe n-o vei putea asemui cu nimic din ceea ce găsești în afara hotarelor țării. În cele ce urmează îți vom oferi câteva exemple de destinații pe care pur și simplu nu trebuie să le ratezi:

Cascada Cailor din Munții Rodnei

Cascada Cailor poate fi descoperită chiar lângă stațiunea Borșa și este cea mai mare de pe teritoriul României (cu o cădere de apă de 90 de metri). Poți ajunge la cascadă fie cu ajutorul telecabinei, fie printr-o drumeție de o oră jumătate. Ambele variante sunt ideale dacă vrei să te bucuri inclusiv de o priveliște pe cinste până ajungi la cascada. Te sfătuim să mergi la cascadă primăvara, atunci când topirea zăpezii îi va conferi un volum și mai mare de apă.

Rezervația Grădina Zmeilor

Grădina Zmeilor este o arie protejată, la doar 70 de km de Cluj și este cunoscută drept una dintre cele mai speciale din Transilvania. Stâncile pe care le poți descoperi aici sunt cu adevărat interesante, cu culori ce variază de la cenușiu închis la diverse nuanțe de galben. Ceea ce face destinația cu atât mai atractivă este și faptul că fiecare stâncă își are propria ei poveste, dar și propriul nume. Te provocăm să ți le amintești pe toate după o singură vizită!

Mănăstirea Voroneț

Aflată în Gura Humorului, județul Suceava, Mănăstirea Voroneț mai este numită și „Capela Sixtină a Estului”. Complexul monahal medieval a fost inclus pe lista patrimoniului UNESCO și este cunoscut la noi în țară drept una dintre cele mai importante construcții ale Voievodului Ștefan Cel Mare. Nu doar românii o apreciază, străinii fiind de asemenea atrași aici de picturile, dar și de arhitectura specială a complexului. Picturile interioare se păstrează destul de bine încă de pe vremea lui Ștefan Cel Mare, iar exteriorul mănăstirii este pictat cu inconfundabilul albastru de Voroneț.

Delta Dunării

Nu puteam exclude de pe lista noastră tocmai Delta Dunării, o destinație absolut emblematică pentru orice ghid turistic care are pretenția că a văzut România. Vino și tu să descoperi obiectivul care a intrat în patrimoniul mondial UNESCO încă din 1991. Aici vei găsi peste 1200 de specii de plante, 300 de specii de păsări, dar și peste 45 de specii de pești. Turismul în Deltă s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, deci te vei bucura de pensiuni de lux în satele pescărești, cu SPA-uri, delicii culinare și piscină.

Castelul Peleș

Atât Castelul Peleș, dar și Pelișorul rămân încă simbolurile României regale, așadar va fi musai să se regăsească pe lista ta de obiective. Sunt, cu siguranță, unele dintre cele mai elegante clădiri de la noi din țară, iar valoarea lor istorică este recunoscută la nivel european. De asemenea, castelul Peleș se mai remarcă grație unui motiv inedit: este primul castel electrificat din Europa! Chiar și realizatorii de filme îl apreciază, decorurile pe care le pune la dispoziție oferind o aură de basm oricărei producții. În calitate de turist ai acces doar la 35% din Castel.

Descoperă toate aceste obiective și s-ar putea să-ți schimbi părerea despre România turisitică!

Sursa foto: unsplash.com/photos/nKY59_d9FlA

Filtre

Destinatii oferite: Romania