Bucuresti

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro

Vernisajul expoziţiei „Cu gândul la Paul...”dedicată maestrului Paul Gherasim

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
824

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 6 decembrie 2016 - Sambata 21 ianuarie 2017

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Galeria Romană - Vernisajul expoziţiei Cu gândul la Paul...”dedicată maestrului Paul Gherasim

Marți, 6 decembrie, la ora 19.00 la Galeria Romană (Bd. Lascăr Catargiu nr.1, Bucureştim Pța Romană) are loc vernisajul expoziţiei „Cu gândul la Paul...”, un eveniment dedicat maestrului Paul Gherasim.
Această expoziție„plină de emoție, sensibilitate și iubire” își propune să dăruiască bucurie iubitorilor de artă, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului, așa cum făcea de fiecare maestrul Paul Gherasim. „În fiecare an, în preajma marilor Sărbători creștine, respectiv Paștile și Nașterea Domnului, maestrul Paul Gherasim se îngrijea ca iubitorii artei să primească o bucurie: organiza o expoziție în care se regăsea iubirea - a sa și a artiștilor din Grupul Prolog - pentru Dumnezeu. Anul acesta, în vară, Paul Gherasim a plecat la Domnul...” .

Acest eveniment este susţinut de Catena Grup, prin ProgramulCatena pentru Artă, partener media fiind Senso TV.

Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de Vladimir Bulat, critic de artă.

Cu această ocazie va fi lansat și volumul Murmurul poeziei”, carte îngrijită de Paul Gherasim şi Marius Pandele, apărută la editura „Predania”, cu sprijinul Programului “Catena pentru Artă”.

De data aceasta, „cu iubire, dor și prietenie”, 28 de pictori care l-au cunoscut pe Paul Gherasim, care l-au admirat, l-au iubit, i-au împărtășit viziunea și gândurile, care au stat în preajma lui și s-au îmbogățit sufletește, vor expune la Galeria Romană „Cu gândul la Paul...”: Constantin Flondor, Horea Paștina, Ion Grigorescu, Christian Paraschiv, Matei Lăzărescu, Mihai Sârbulescu, Valentin Scărlătescu, Diet Sayler, Gheorghe Iacob, Viorica Iacob, Silvia Radu, Ariana Nicodim, Andrei Rosetti, Alexandru Antonescu, Dinu Ritivoi, Dinu Săvescu, Ștefan Sevastre, Dragoș Alexandru, Militza Sion, Bogdan Vlăduță, Cristian Dițoiu, Valeriu Paladi, Ruxandra Grigorescu, Teodor Zbârnea, Dan Mohanu, Ilinca Angelescu, Adela Petrescu, Marius Pandele.

Paul Gherasim a fost mentor spiritual pentru mulți semeni. Nu și-a făcut o profesie din acest har al său, ci vorbea cui avea plăcerea să-l asculte. A fost și îndrumător pentru colegi de breaslă. Nu i-a învățat, ci i-a făcut să vadă. Pentru că atunci când faci școală văzând, îți dai seama de neputința ta. Și văzând cât ești de neputincios, te smerești. Arta lui Paul Gherasim este ca o declarație de smerenie. Paul Gherasim a simțit că arta din România are nevoie de această smerenie. Așa s-a născut Grupul Prolog”.

Expoziția Cu gândul la Paul...”este deschisă până pe 21 ianuarie 2017.

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/