Bucuresti

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro

Video-Performance la Institutul Francez

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 8 ani si 5 luni
Vizualizari
732

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 19 iunie 201518:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

TRAIN DE FAIRE UN LIVRE
Pentru buna inaugurare a ediției 2015 a concursului Cele Mai Frumoase Cărți vă invităm la un video-performance special, având ca obiect central ideea de carte, ca medium de comunicare prin excelență. Astfel, întâlnirea cu cărțile e pusă în paralel cu procesul concepției, formării și execuției lor materiale. Ritmul designului e proiectat în timp real, în paralel cu secvențe din reproducerea, adunarea împreună a foilor și gruparea hârtiilor într-un obiect-carte. Două dimensiuni, material și medium, mediate de design – concept, formă, ritm și suport pentru citire.

Video-performance-ul, susținut de Fabrik Ro și Radu Manelici și dublat de o expoziție, va avea loc pe 19 iunie la Institutul Francez din București, începând cu orele 18.30, ca pregătire pentru evenimentul de lansare din data de 30 iunie. Vă așteptăm!
Fabrik Ro
Fabrik este un atelier interdisciplinar care creează obiecte de hârtie.
Am adus împreună tehnici din secolul XV și tehnologii din zilele noastre, oameni care înțeleg că meseria aceasta se face în liniște, cu respect, grijă pentru detalii și care transformă, cu mâinile lor, idei în obiecte.
Conceptul de design prezintă interes doar în măsura în care are o finalitate aplicată într-un obiect menit să îmbunătățească sau să înfrumusețeze viața oamenilor.
Altfel, sunt doar idei potențial valoroase.
În căutarea celui mai bun drum de la idee la reprezentarea ei materială am învățat că trebuie să avem răbdare. Uneori e un pas, alteori poate fi un maraton.
Fabrik a realizat albumul Cartea de vizită - Fabrik-72+87, carte distinsă cu Mențiunea de Onoare în competiția internațională Cele mai frumoase cărți din lume, Leipzig 2015.
Cartea a primit premiul pentru album I la ediția 2014 a concursului național de design de carte CMFC.

www.fabrik.ro
www.atelierfabrik.tumblr.com
www.facebook.com/atelierfabrik
Radu Manelici are 29 de ani și este unul dintre designerii tineri români care acoperă arii multiple de lucru cu interes declarat pentru procesele din spatele limbajului vizual. A absolvit în 2008 Universitatea Națională de Artă București, specializarea Design Grafic, unde predă și urmează doctoratul în prezent. A lucrat între timp design de produs, scenografie, design grafic și, cu cel mai mare drag, typedesign. Lucrările lui denotă focusul pentru sisteme și grid-uri ca bază de construcție și ordonare de conținut.

Radu Manelici este graficianul carti Serii. Multipli. Realisme. – Nicu Ifoveanu, Asociația pentru Artă Ilfoveanu, premiul I la ediția 2014 a concursului național de design de carte CMFC, cât și autorul designului altor cărți finaliste sau premiate în ultimele 3 ediții ale concursului, fiind unul dintre cei mai apreciați și exprimentați graficieni de carte din România.
www.radum.ro


Mai multe informaţii despre proiectul cultural Cele mai frumoase cărţi: www.celemaifrumoasecarti.ro.

Filtre expozitie

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara avand o experienta de aproape 21 de ani in chirurgia estetica. Incepand din anul 2009 clinica isi desfasoara activitatea intr-un spital ultramodern.
https://www.brol.ro