Bucuresti

Zona Jiului, din Bucureștii Noi se dezvoltă și pe segmentul de birouri

Zona Jiului, din Bucureștii Noi se dezvoltă și pe segmentul de birouri

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri economie
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
ESOP Consulting
Vizualizari
492

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Extinderea liniei de metrou în zona Bucureștii Noi aduce numai vești bune, după creșterea numărului de apartamente noi și magazine mari, urmând ca în viitor să fie construite și proiecte de birouri de anvergură, la standarde înalte de calitate, potrivit unei analize realizate de compania de consultanță imobiliară ESOP Consulting.

Primul proiect de birouri landmark, de dimensiune mari, cu facilități integrate – zonă de retail și servicii - se va construi în zona stației de metrou Jiului și se va numi J8 Office Park. În total, acesta va avea două clădiri impunătoare, de câte șapte etaje pentru birouri, cu o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 45.000 mp. Lucrările vor demara în acest an și se estimează că primele spații de birouri vor fi livrate în 2020-2021.

Stația de metrou Jiului este printre cele mai apropiate stații de metrou de centrul orașului de pe Magistrala 4, fiind la o stație de 1 Mai, în apropierea căreia se va crea polul de business Expoziției.

Stațiile de metrou din extinderea magistralei 4 (M4) au fost inaugurate în perioada 2010-2011 și au dus ulterior la un val de investiții în terenuri mari, de hectare întregi, cumpărate pentru dezvoltarea unor proiecte mari de apartamente și centre comerciale.

AFI Group construiește în Bucureștii Noi un mega-proiect rezidențial, AFI City, care va integra 1.700 apartamente, un centru comercial și 2.000 de locuri de parcare, în apropierea Parcului Bazilescu. Primele apartamente se dau în folosință încă din acest an.

În 2011, în zonă a fost inaugurat și Colloseum Retail Park, un parc de retail care s-a dezvoltat continuu și care va fi extins în acest an și transformat într-un mall de ultimă generație, sub denumirea nouă de Colloseum Mall.

Zona Bucureștii Noi se află în partea de nord-vest a Capitalei și are o conexiune bună cu Aeroportul Internațional Henri Coandă și cu noul pol de business Expoziției, care se află la o stație de metrou și la 10 minute de mers cu mașina, iar din această zonă există acces direct cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun către polul de business din centru-vest, Grozăvești-Orhideea-Politehnică și zona Victoriei.