Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

3 feluri de mâncare de la care nu poate lipsi smântâna

3 feluri de mâncare de la care nu poate lipsi smântâna

Detalii articol

Categorie
Articole mancare si bautura
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
446

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Smântâna este un ingredient frecvent întâlnit în gastronomia românească, unul apreciat pentru capacitatea sa de a transforma orice fel de mâncare, de la aperitive, la feluri principale sau chiar deserturi, într-un deliciu culinar. În acest articol, vei descoperi câteva rețete absolut delicioase în care smântâna joacă un rol cheie.

1. Ciorbă rădăuțeană


Ciorba rădăuțeană, o mâncare tradițională românească, este un exemplu perfect de fel de mâncare din care nu poate lipsi smântâna. Ingredientele principale necesare pentru prepararea acestei delicioase ciorbe sunt: 1 kg de carne de pui, 2-3 rădăcini de pătrunjel, 1/2 de rădăcină de țelină, 2-3 rădăcini de păstârnac, 2-3 morcovi, 4-5 căței de usturoi, 2 gălbenușuri, 250 g smântână de Ibănești, oțet după gust (cca 50 ml), 4 l apă și sare.

Vom începe prin a pune carnea de pui (tăiată în bucăți mai mici) la fiert în 4 litri de apă cu sare și o vom lăsa să fiarbă aproximativ 20 de minute.Vom adăuga apoi și legumele tăiate în bucăți mai mari și vom lăsa totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 1 oră. Stingem focul, scoatem legumele și lăsăm ciorba deoparte.

Într-un bol mai mare, amestecăm bine gălbenușurile cu smântână și începem să adăugăm treptat câte un polonic de ciorbă fierbinte (3-4 polonice ar trebui să fie suficiente). Turnăm apoi amestecul obținut în oala cu ciorbă și amestecăm bine. Adăugăm și usturoiul pisat, dregem cu sare și oțet după gust și ciorba rădăuțeană este gata.

2. Ciulama de ciuperci


Ciulama de ciuperci este un alt fel de mâncare ușor de preparat și foarte apreciat. Pentru a-l pregăti, vom avea nevoie de 500 g de ciuperci, 1 ceapă, 300 g smântână, 20 g unt, 2 linguri ulei, 2 linguri de făină, 4-5 căței de usturoi, 400 ml apă și sare și piper după gust.

Curățăm ciupercile și le tăiem în cuburi și tocăm ceapa mărunt. Într-o oala suficient de mare, punem uleiul și, după 1-2 minute, adăugăm și untul. Când acesta s-a topit, adăugăm ceapa și o lăsăm să se călească până se înmoaie și devine ușor transparentă. Punem acum și ciupercile, condimentăm cu sare și piper și adăugăm apa. Se lasă totul să fiarbă până când ciupercile sunt gătite.

Într-un bol, se amestecă smântâna cu făina și câteva polonice de apă fierbinte din oală (este important ca temperatura amestecului și să ajungă la temperatura ciupercilor din oală). Se adaugă amestecul de smântână peste ciuperci, se adaugă și usturoiul pisat și se lasă totul să mai fiarbă timp de aproximativ 10 minute, amestecând din când în când.

3. Cartofi gratinați


Un alt fel de mâncare în care smântâna este un ingredient cheie sunt cartofii gratinați. Vom avea nevoie de: 1 kg de cartofi curățați și tăiați în felii subțiri, 500 g de smântână, 4-5 căței de usturoi mărunțiți, 2 linguri de unt topit, 500 g de cașcaval ras, sare și piper.

Sunt foarte ușor de preparat. Începem prin a combina într-un bol smântâna, untul topit și usturoiul. Într-un vas termorezistent mai mare, uns cu unt sau ulei, așezăm un strat de felii de cartofi, condimentăm cu sare și piper, turnăm o treime din amestecul de smântână cu unt și usturoi și presărăm o treime din cantitatea de cașcaval. Repetăm procesul de încă 2 ori.

Vasul se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și se lasă la copt timp de aproximativ o oră. Rezultatul este un fel de mâncare savuros și cremos, care poate fi servit ca atare sau ca garnitură.

Smântâna este un ingredient-cheie în multe preparate tradiționale, adăugând savoare și consistență. Felurile de mâncare de mai sus sunt doar câteva exemple în acest sens și merită să le încerci dacă nu ai făcut-o deja! Există însă multe alte feluri de mâncare care nu ar avea același gust fără smântână. Descoperă-le pe toate!

Anunt Diamant Euroinstal

Euroinstal Bucuresti - este un jucător important în domeniul instalațiilor termice, sanitare și de ventilație, cu o experiență de peste 24 ani în domeniu.
https://euro-instal.ro