Bucuresti

Anunt Diamant Bucuresteni.ro - publicitate online

Site-ul bucuresteni.ro este un site care doreste sa promoveze evenimentele din Bucuresti si nu numai, sa puna la dispozitia utilizatorului cea mai performanta harta electronica a Bucuresti-ului, si in acelasi timp sa ofere posibilitatea firmel...
https://www.bucuresteni.ro/site/publicitate/

5 cele mai importante detalii la care să fii atent când cumperi o maşină

5 cele mai importante detalii la care să fii atent când cumperi o maşină

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
425

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Achiziţia unei maşini presupune o investiţie de care îţi doreşti să te bucuri cât mai mult timp. Rentabilitatea acesteia depinde atât de modelul pe care îl alegi, cât şi de modul în care o exploatezi. În cele ce urmează îţi prezentăm câteva dintre cele mai importante detalii la care trebuie să fii atent atunci când cumperi o maşină, indiferent că este nouă sau second hand.

Alege clasa în care te încadrezi

Un prim criteriu de selecţie al maşinii este clasa din care face parte din punct de vedere al mărimii. În ţara noastră se aplică modelul de clasificare impus de Uniunea Europeană, în ordine crescătoare alfabetică, de la A la J, la care se adaugă vehiculele pick-up. Clasele mini, mică şi compactă sunt perfecte pentru tineri sau pentru naveta urbană. Clasa medie şi cea mare acoperă nevoile unei familii sau ale unui om de afaceri. Clasele de lux, sport şi SUV pornesc doar de la un anumit prag financiar. Monovolumele sunt dedicate familiilor cu mai mulţi copii. Clasa maşinii se alege în funcţie de stilul de viaţă, de condiţiile de infrastructură în care vei circula cel mai mult şi evident de bugetul disponibil.

Modelul potrivit

După ce ai restrâns căutările la o anumită clasă, este momentul să alegi modelul potrivit. Marii producători concurează pentru fotoliul de lider la fiecare clasă în parte, competiţie din care cel mai mult au de câştigat cumpărătorii. Atunci când în lista ta au rămas doar două sau trei opţiuni, cel mai bine este să apelezi la cunoştinţe care le deţin. Un proprietar îţi poate oferi cel mai fidel feedback cu privire la fiabilitatea unei maşini. Aşadar, dacă ai un prieten cu un stil de viaţă relativ asemănător cu al tău, întreabă-l cât de mulţumit este de maşina pe care o conduce. Forumurile online sunt o sursă inepuizabilă de informaţii de primă mână. Acolo vei găsi jurnale de bord, probleme cu care s-au confruntat proprietarii şi modul cum s-au rezolvat.

Solicită test drive


Cele mai multe detalii cu privire la o maşină le poţi constata doar conducând-o. Numai atunci când te urci la volan realizezi cât de confortabil este scaunul şoferului şi ce grad de manevrabilitate are maşina. Nicio prezentare video nu îţi arată fizic felul cum automobilul răspunde la comenzi, ce vizibilitate ai în faţă şi în oglinzi, cât de uşor este de parcat sau de parcurs traseul zilnic prin traficul urban. Dacă doreşti să observi aceste detalii în timp real în condiţiile în care vei circula, completează un formular test drive pentru modelul de care eşti interesat.

Alternativa second hand

Alternativa la costurile mari de achiziţie a unei maşini noi este piaţa de autovehicule rulate. În acest caz trebuie să fii şi mai atent la anumite detalii:

Istoricul maşinii

În primul rând trebuie să verifici istoricul maşinii. Pornind de la documente – seria VIN este esenţială – vei putea verifica evenimentele rutiere în care a fost implicat automobilul, precum şi intervalul prezenţelor în service pentru revizii. Dacă toate actele sunt în regulă, poţi trece la inspecţia tehnică.

Starea tehnică

Pe lângă aspectul exterior, care poate fi îmbunătăţit prin servicii de detailing, trebuie să verifici starea tehnică a maşinii. Nu trebuie să fii specialist în domeniu, este suficient să soliciţi dealerului sau proprietarului o diagnoză auto completă efectuată într-un service autorizat sau la reprezentanţă. La final vei primi un document cu toate deficienţele detectate în timpul testării.

Atunci când cumperi o maşină trebuie să fii atent la anumite aspecte ce ţin de siguranţă şi confort. Cu cât îţi stabileşti mai clar priorităţile, cu atât vei putea alege mai uşor modelul potrivit. Atât achiziţiile noi, cât şi cele second hand au anumite caracteristici de care trebuie să ţii cont pentru a te bucura cât mai mult timp de beneficiile automobilului personal.

Sursa foto: pixabay.com/photos/car-automobile-wagon-cars-trade-718781/

Anunt Diamant Produse Curatenie

Produse Curatenie Bucuresti - firma PFS Cleaning comercializeaza produse de curatenie in Bucuresti pentru casa, birou si masina (solutii de spalat parchetul, solutii de spalat gresia, solutii de spalat faianta, solutii pentru plastic, solutii pentru masina).
https://produsecuratat.ro