Bucuresti

5 metode prin care îți poți încuraja copilul să facă sport

5 metode prin care îți poți încuraja copilul să facă sport

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 10 luni si 5 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
219

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Suntem siguri că îți dorești tot ce e mai bun pentru micuțul tău. De aceea, ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi care te vor aduce mai departe de visul tău de a-l vedea mereu sănătos și plin de viață. Iată care sunt cele mai eficiente cinci metode prin care îți poți încuraja copilul să facă sport.

Începe devreme

Obiceiurile sănătoase pot fi insuflate încă din primii ani de viață ai celui mic. Începe devreme, introducând în rutina voastră zilnică scurte momente în care copilul are ocazia să experimenteze dansul, gimnastica sau un joc ce presupune mișcarea, oricât de simplu ar fi acesta. Sunt suficiente 15 minute pentru ca organismul lui să prindă „gustul” serotoninei, hormonul eliberat automat în urma oricărui efort fizic. Nu uita nicio clipă de faptul că cei mici copiază întocmai comportamentul pe care îl văd la părinți. Așadar, la fel cum îi poți stimula iubirea pentru carte, citindu-i povești în fiecare zi, la fel poți face și când vine vorba de activitate fizică. Online găsești o gamă largă de cărucioare sport pentru părinți activi dintre care poți alege. Dacă cel mic te va vedea alergând va deprinde aceeași pasiune sănătoasă.

Alege să mergi pe jos sau cu bicicleta, în loc să conduci

Ori de câte ori este posibil, pune-ți copilul să facă puțină mișcare, în loc să stea imobilizat într-un scaun auto. Încurajează-l să meargă la școală sau la întâlnirile cu prietenii pe jos, desigur, dacă acest lucru este posibil. Dacă e prea mic pentru a pleca singur de acasă, alege să îl duci la cursurile de înot la care l-ai înscris, la bunici sau la locul de joacă cu bicicleta ta. Încurajat de mic să fie activ, copilul tău va crește sănătos și dornic, din ce în ce mai mult, de sport.

Permite-i să experimenteze

Dacă aminteam mai sus de un eventual curs de înot la care l-ai putea înscrie, nu înseamnă că asta ar fi cea mai fericită variantă pentru cel mic. Lasă-l să experimenteze cât mai multe activități fizice cu putință și ghidează-l, dacă reușești, către cele de echipă. Practicarea unui astfel de sport, în care copilul va învăța să coopereze, să împartă și să se bucure de reușite împreună cu alții, îl va disciplina și îi va sculpta frumos personalitatea. Mai mult decât atât, va avea șansa de a se integra cât mai curând în societate, adaptându-și instinctul de la o vârstă fragedă, lucru care îl va ajuta enorm pe viitor.

Laudă-l constant

Valabil și în cazul altor ocupații ale sale, felicită-l și susține-l în toate activitățile sportive pe care le practică. Competitiv sau nu, copilul va prinde curaj să se implice trup și suflet în ceea ce face, aspect care, din nou, îl va ajuta foarte mult când va ajunge la vârsta maturității. Nu uita că ești și vei rămâne cel mai puternic sprijin al său, așa că nu îl dezamăgi atunci când are cea mai mare nevoie de tine. Susține-l de pe marginea terenului și apreciază orice reușită a sa, oricât de mică ar putea părea.

Concentrează-te pe distracție

Nu scăpa din vedere nici faptul că cei mici privesc totul ca pe un joc, ceea ce e minunat, dacă ne gândim doar o clipă la cât de fericiți sunt mereu. Sportul ar trebui să fie lipsit de stres și să le permită copiilor să aibă succes, indiferent de nivelul lor de calificare. De aceea, poate ar fi indicat să îți reamintim că nu e cazul să te încrâncenezi pentru nicio situație prin care veți trece împreună, oricât de dramatică ar putea părea.

Petrece cât mai mult timp liber în aer liber alături de copilul tău și fii sigură că acesta va dezvolta o adevărată pasiune pentru sport, mulțumită acestor practici sănătoase atât pentru trup, cât mai ales pentru minte.

Sursa foto: unsplash.com/photos/uYqnOga0DHk