Bucuresti

5 trucuri ca să conduci mai bine mașina

5 trucuri ca să conduci mai bine mașina

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 4 luni si 4 ore
Apartine de
DWF
Vizualizari
123

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ești șofer experimentat, ai doi-trei ani de mers prin oraș la volan sau de-abia ți-ai luat carnetul și ai „lămâile“ în geam? În orice situație te regăsești, ai nevoie să afli lucruri noi despre conducerea automobilului, ca să-ți perfecționezi stilul de șofat și să devii un conducător auto mai priceput. Află, în continuare, 5 trucuri utile ca să conduci mai bine și să ajungi la destinație în siguranță.

1. Găsește-ți ritmul propriu
Nu uita că, să conduci mai bine, nu înseamnă să ai viteză. Încearcă să-ți găsești propriul ritm de mers în trafic, nu te lua la întrecere cu alte mașini și nu te lăsa presat de vitezomanii care îți dau flashuri. Acest lucru nu înseamnă, totuși, să mergi ca melcul, ci să circuli cu viteza regulamentară. Găsește un mod care să nu te streseze, pentru că, dacă vei fi relaxat și sigur pe tine, cu siguranță vei conduce mai bine.

2. Asigură-te că echipamentele mașinii sunt OK
Dacă mașina este în regulă, o să conduci mai bine, pentru că nu vor apărea probleme tehnice sau dificultăți în manevrare. Întreținerea autoturismului este o activitate permanentă deoarece, în afară de reviziile tehnice periodice, trebuie să ai grijă la nivelul de ulei, la calitatea combustibilului, la dotările de echipamente și accesorii necesare pentru buna funcționare a mașinii.

De asemenea, trebuie să te asiguri că ai cauciucurile potrivite pe mașină, în funcție de anotimp și de condițiile de trafic în care urmează să circuli. Alege de pe anvelope-autobon.ro modelul potrivit, conform specificațiilor necesare. Întreabă un specialist, dacă nu te pricepi și nu risca improvizații pentru că siguranța ta depinde de calitatea anvelopelor pe care le montezi pe mașină.

3. Învață să te concentrezi strict la drum
Firește că o să conduci mai bine dacă nu te mai lași distras de alte activități când ești în trafic. Lasă telefonul, tableta, șueta sau țigara, fii cu ochii la parbriz și cu mâinile pe volan. Dacă trebuie neapărat să răspunzi la un telefon important, accesează opțiunile handsfree pe care le ai instalate în mașină. Este plăcut să ascuți muzică în timp ce șofezi, dar, redu volumul radioului. Prea mulți decibeli te fac să-ți pierzi concentrarea și să-ți zboare gândul la discotecă sau la vacanță.

Dacă ai pasageri pe bancheta din spate, nu întoarce capul să vorbești cu ei, pentru că este periculos. Copiii trebuie să stea pe scaune speciale când sunt mici, și să poarte centură de siguranță. Cățelul sau pisica ta, oricât ar fi de haioși, n-au ce să caute pe scaunul din față, lângă șofer.

4. Adaptează stilul de condus la trafic și condițiile meteo
Vrei să conduci mai bine? Arată că evaluezi corect problemele din trafic și că ții seama de condițiile meteo. Adaptează viteza în mod corespunzător, ca să eviți pericolul de coliziune și să nu forțezi inutil mașina, atunci când se merge bară la bară.

Ploaie torențială, ninsoare sau polei? Trebuie să ai mașina echipată cum trebuie și să adaptezi stilul de condus, astfel încât să ajungi la destinație fără incidente. Frâna și accelerația sunt pedale pe care să le apeși cu cap, chiar dacă folosești picioarele...

5. Utilizează aplicații de navigație GPS
Ca să conduci mai bine și să ajungi oriunde ai nevoie, fără să ocolești sau chiar să te rătăcești, utilizează aplicații de navigație GPS. Le poți folosi direct de pe telefon, chiar și în mod offline, ca să nu depinzi de conexiunea la internet. Asigură-te că accesezi un soft de calitate, cu hărți actualizate, sau folosește un program care să-ți ofere și situația în timp real din trafic, să-ți semnaleze ambuteiajele, eventualele accidente și să-ți propună rute alternative.

Ține seama de aceste trucuri ca să conduci mai bine mașina și bucură-te de drum liber și timp de calitate în călătorii, alături de cei dragi!

Sursa foto: unsplash.com/photos/UXq28psBVb0